Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Laptop İnternete Bağlanmıyor Ne Yapabilirim? 7 Farklı Çözüm

Casper, Lenovo, MSI veya ASUS fark etmeksizin 'laptop Wi-Fi ağına bağlanmıyor' sorunun kesin çözümlerini bir araya getirdik.

Laptop internete bağlanmıyor ise uygulayabileceğiniz kesin çözüm yöntemlerini bir araya getirdik. Hepimiz bir noktada laptop kullanırken “Wi-Fi’ye bağlanamıyorum” cümlesini kurduk. Bu içeriğimizde, sorunun laptopta mı yoksa modemde mi olduğuna emin olarak sorunu kökten çözmeyi hedefliyoruz.

Eve gidiyorsunuz ve laptop ile evinizdeki Wi-Fi ağına bağlamaya çalışıyorsunuz. Genellikle hemen bağlanır ancak bir nedenden dolayı ağ size izin vermez. Evcil hayvanınız modemi mi kurcaladı yoksa laptop ağ sürücülerinde bir sorun mu yaşandı? Bunların hepsini içeriğimizde adım adım kontrol ederek Wi-Fi hatalarını ortadan kaldırıyoruz.

Laptop İnternete Bağlanmıyor Sorunu Çözümleri

Laptop Internete Baglanmiyor Sorunu Cozumleri

  • Önce Modemi ve Kabloları Kontrol Edin
  • Ağ Bağdaştırıcı Sürücülerinizi Güncelleyin
  • Kablosuz Ağ Yapılandırmanızı Kontrol Edin
  • İnterneti ve Modeminizi Tamamen Sıfırlayın
  • Wi-Fi Ağını Unutup Yeniden Bağlanın
  • Wi-Fi Parazitlerinin Önüne Geçin
  • Windows Sorun Giderme Aracı Kullanın

1- Önce Modemi ve Kabloları Kontrol Edin

kablo

Modeminizin fişinin çekilip çekilmediğini veya elektriğin kesilip kesilmediğini kontrol edin. Çözümünüz yönlendiricinizi yeniden başlatmak veya fişe takmak kadar basit olabilir. Eğer bu kısımda bir sorun yok ise, cihazlarınızın farklı bir ağa bağlanmaya çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Cihazınız genellikle doğrudan evinizdeki Wi-Fi ağına bağlansa da farklı bir ağa bağlanmaya çalışıyor olabilir.

Wi-Fi şifrenizi yakın zamanda değiştirdiyseniz, doğru şifrenin cihazınıza kaydedildiğinden emin olun. Cihazınızı modeminize yaklaştırmanın bağlanmanıza yardımcı olup olmadığını kontrol edin. Normalde modeminizden uzaktaki odalarda güçlü bir sinyal alıyorsanız ancak aniden laptop internete bağlanmıyor sorunu yaşıyorsanız ve modemde bir sorun yoksa, sizi aşağıdaki çözüm yöntemlerine doğru alalım.

2- Ağ Bağdaştırıcı Sürücülerinizi Güncelleyin

surucu

Bilgisayarlar için başka bir ağ bağdaştırıcısı sorunu, ağ bağdaştırıcısı sürücünüzün güncel olmaması olabilir. Temel olarak, bilgisayar sürücüleri, bilgisayar donanımınıza nasıl çalışacağını söyleyen yazılım parçaları ve her zaman güncel olmalıdır. Aygıt Yöneticinize gidip Ağ Bağdaştırıcıları‘nı ve ardından Sürücüyü Güncelle‘yi seçerek ağ bağdaştırıcısı sürücülerinizi güncelleyebilirsiniz.

Talimatları izleyin ve bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra Wi-Fi’ye tekrar bağlanıp bağlanamayacağınıza bakın. Özellikle bilinen marka kullanıyorsanız ve örneğin, Lenovo laptop internete bağlanmıyor diyorsanız, sürücüleri güncellemenizi tavsiye ediyoruz.

3- Kablosuz Ağ Yapılandırmanızı Kontrol Edin

2.4 vs 5 sm

Laptop hala internete bağlanmıyor mu? Kablosuz ağ yapılandırmanızı kontrol edin. Günümüzde birçok modem, menzilini ve Wi-Fi hızlarını genişletmek için çift bant teknolojisini kullanır. Yani Wi-Fi ağınıza bağlanmaya çalışırken hem 2.4 GHZ hem de 5 GHZ seçeneğini göreceksiniz. Laptop internete bağlanmıyor sorunu bu kanallarla ilgili olabilir.

Modeminizdeki ayarlar haberiniz olmadan değişmiş olabilir ve cihazınızın belirli bir kanalı kullanmasını gerektirebilir. Bazen bu kanallar, cihazınızda ayrı Wi-Fi ağları gibi görünür. Dizüstü bilgisayarınız uygun görünen belirli bir kanala bağlanmayı deneyebilir ancak bu, modeminizin anlık olarak ihtiyaç duyduğu ağ bağlantısı olmayabilir. Modeminizin web arayüzüne giriş yaparak hangi kanalı kullandığını kontrol edin.

Modeminizin belirli bir kanala ayarlanıp ayarlanmadığını anladıktan sonra, hangi kanalı kullanacağını seçebilirsiniz ve sıfırlayabilirsiniz. Kanalın sıfırlanması, aşırı kalabalık bir Wi-Fi kanalının neden olduğu bağlantı sorunlarını çözecektir. Evlerimizdeki modemler varsayılan olarak 6 kanalla gelir ancak modeminizin IP adresini kullanarak yönlendiricinizin kontrol panelinde oturum açarak kanalı değiştirebilirsiniz.

4- İnterneti ve Modeminizi Tamamen Sıfırlayın

AgSifirlama 640x425 1

Laptop kablolu internete bağlanmıyor ise ve hala Wi-Fi’ye de bağlanamıyorsanız, modeminizle ilgili bir sorun olabilir. Bu noktada modeminizi sıfırlayarak laptop internete bağlanmıyor sorununu çözebilirsiniz. Modem sıfırlama adımlarını aşağıda anlattık:

  • Modeminizin güç kablosunu çekin.
  • Modeminizin üzerindeki ışık yanmıyorsa muhtemelen pil yedeği vardır, var ise pili de çıkartın.
  • Modeminizi tekrar prize takın ve açılmasına izin verin. Bu birkaç dakika sürebilir.
  • Laptobunuzu Wi-Fi ağına yeniden bağlayın ve web’de gezinmeyi deneyin.
  • Diğer cihazlar (telefonunuz veya tabletiniz gibi) bu ağa bağlanabiliyorsa ancak dizüstü bilgisayarınız bağlanamıyorsa, sorunun donanımsal olma ihtimali çok yüksek.

Alternatif olarak, yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra dizüstü bilgisayarınızı kullanarak ağınızı sıfırlayın. Windows’ta, “Ayarlar”a, ardından “Ağ ve İnternet”e, ardından “Durum”a gidin ve “Ağ Sıfırlama”ya tıklayın ve internete bağlanmayı tekrardan deneyin.

5- Wi-Fi Ağını Unutup Yeniden Bağlanın

bilinen wifi agi unut

Bağlanmaya çalışırken “Bu ağa bağlanılamıyor” gibi bir hata alıyorsanız profil bozuk olabilir. Bilgisayarınızın hafızasına attığı profili sıfırlamak için ağı unutup yeniden bağlanmayı deneyeceğiz:

  • Saatin yanındaki “İnternet erişimi yok” simgesini sağ tıklayın ve Ağ ve İnternet Ayarları‘nı seçin.
  • Wi-Fi‘yi tıklayın.
  • Bilinen ağları yönet‘i tıklayın.
  • Bağlanamadığınız ağda Unut‘a tıklayın.
  • Bu pencereyi kapatın ve ardından “İnternet erişimi yok” simgesini tıklayın ve ağa yeniden bağlanmayı deneyin.
  • Parolayı yeniden girmeniz gerekecek.

Yukarıdaki 5 yöntemi denediyseniz ve örneğin Casper laptop internete bağlanmıyor sorunu yaşamaya devam ediyorsanız, artık Wi-Fi parazitlerine bir göz atma zamanı geldi. Sizi aşağıdaki yönteme davet edelim.

6- Wi-Fi Parazitlerinin Önüne Geçin

6 Wi Fi Parazitlerinin Onune Gecin

Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, olası donanım veya yazılım sorunlarını araştırın. Donanım sorunları yaygın değildir ancak eski bir dizüstü bilgisayar veya tabletin ağ bağdaştırıcısı aşırı ısınırsa aniden çalışmayı durdurabilir. Donanım sorunlarını çözmek için, cihazınızı bir tamirciye götürebilir ve herhangi bir donanımın değiştirilmesine yardımcı olup olamayacaklarını öğrenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra mikrodalga, ayna veya modemin yanındaki diğer teknolojik aletlerin parazit yapma olasılığı mevcut. Sürekli olarak laptop internete bağlanmıyor sorunu yaşıyorsanız ve çözüm yöntemleri sizin için geçici fayda sağlıyor veya hiç işe yaramıyorsa, modeminizin yerini değiştirerek ve etrafını sadeleştirerek internete bağlanmayı tekrar deneyin.

7- Windows Sorun Giderme Aracı Kullanın

7 Windows Sorun Giderme Araci Kullanin

Hala Wi-Fi’ye bağlanamıyorsanız Windows ağ sorun gidericisi, IP adresinizi yenilemek ve kablosuz adaptörünüzü sıfırlamak gibi gelişmiş görevleri gerçekleştirecek. Laptop internete bağlanmıyor çözümüne ulaşmak için gereken adımlar, Windows sürümünüze bağlı olarak değişecek:

Windows 10’da Sorun Giderme Aracı:

  • Windows Başlat menüsüne tıklayın ve Ayarlar’ı seçin.
  • Ağ ve İnternet’i tıklayın.
  • Durum’u tıklayın.
  • Ağ sorun giderici’ye tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Windows 11 Sorun Giderme Aracı:

  • Windows Başlat menüsüne tıklayın ve Ayarlar’ı seçin.
  • Sistem’i tıklayın.
  • Sorun Gider’i tıklayın.
  • Diğer sorun gidericiler’i tıklayın.
  • Ağ Bağdaştırıcısı’na tıklayın.
  • Çalıştır’a tıklayın ve sorunları onarmak için ekrandaki talimatları izleyin.
  • Sorun giderici sorunları onarırsa, Wi-Fi’ye bağlanabilmeniz gerek.
  • Sorun giderici herhangi bir sorun bulamazsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Böylelikle Asus, MSI, Lenovo veya Casper gibi markalarda yaşadığınız laptop internete bağlanmıyor sorununu çözmeye çalıştık. Yukarıdaki yöntemler de sizlere fayda etmediyse, sorunun donanımsal olma ihtimali yüzde 99 üzerinde diyebilirim. Böyle bir durumda, size en yakın teknik servise başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Son olarak, eski bir dizüstü bilgisayara sahipseniz ve artık değiştirme vakti geldiyse, Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? isimli içeriğimizden faydalanmayı da unutmayın!

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.