Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

Kena Bridge of Spirits, tonlarca heyecan verici dövüş ve etkileyici dünyasıyla derin bir duygusal bağ oluşturmak için tanıdık oyun fikirlerine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Kena Bridge of Spirits‘te günlük eşyalar, görülmemiş duygusal anlamlarla dolu. Tahta bir maske, onun için yapıldığı kişinin ruhuna bağlı. İnşaat çekici veya içi yiyecek dolu bir kutu gibi nesneler, kaybolan insanların anılarına bağlı. Bir zamanlar canlı ve mutlu zamanların mekânı olan bölgeler, içlerinde yaşanan acı ve travmayla dolu.

Ortak şeylere yeni gözlerle bakmak, Kena’nın çalışan bir teması ve bu tema genellikle oyunun oynanışı için de geçerli. Oyun, oldukça yaygın aksiyon-macera türü klişeler ile dolu olsa da, Star Wars Jedi: Fallen Order ve hatta Sekiro: Shadows Die Twice gibi oyunlara benzeyen yakın dövüş savaşları, Uncharted veya Tomb Raider’a benzer tırmanma mekaniği, Ratchet ve Clank ve The Legend of Zelda’da görebileceğiniz gibi bulmacaları hatırlatan platform mekaniği gibi tanıdık fikirler üzerinde bazı yeni fikirler eklemiş.

Duygusal, karakter odaklı hikaye anlatımı, bazı zorlu ama mükemmel dövüşler ve etrafınızdaki dünyayı canlı hissettiren mekaniklerle bir araya gelen Kena Bridge of Spirits, her köşeyi ve yarığı keşfetmek istemenizi sağlayacak heyecan verici, genellikle yürek burkan bir yolculuk.

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

Kena Bridge of Spirits İnceleme

Kena Bridge of Spirits‘in hikayesi ve dünyası, trajediyle kuşatılmış bir köye odaklanıyor. Sakinlerinin hepsi gitmiş, talihsizlik tarafından yok edilmiş ve acıları, etrafındaki bir zamanlar canlı olan toprakları fiziksel olarak zehirlemiş. Bu acı, genç bir ruh rehberi olan Kena’yı merkezindeki travmayı bulmaya ve iyileştirmeye yöneltti. Ruhlar alemiyle olan bağlantısı, köyün hayaletlerinin huzur bulmasına yardım etmesine izin verecek ve bunu yaparken, araziyi saran yozlaşmayı geri püskürterek eski ihtişamına kavuşturabilecek.

Pratik anlamda, bunu köyün ve çevresindeki çevrenin geniş, yarı açık alanını dolaşarak, hem bir zamanlar orada yaşayan insanların yozlaşmış ruhlarıyla hem de acılarının çarpıttığı doğayla savaşarak yapacaksınız. Çoğu etkileşim, savaş ve bulmaca çözmenin bir kombinasyonuna bağlı. Amacınız genellikle bir dizi düşmanı geri püskürtmek, yakındaki bozuk bir kalbi (kötü bir çiçek olarak tasvir edilen) yok etme yeteneğini kullanmak olacak. Kalbi öldüreceksiniz ve yozlaşma ile yozlaşmış düşmanlar yok olacak.

Kena’nın ruh asasını kullanarak düşmanlarla savaşması tanıdık bir dövüş sistemine dayalı. Birlikte kombo yapabileceğiniz hafif ve ağır saldırılarınız mevcut ancak normal zorlukta bile düşmanlar sert vuruyor ve dikkat etmezseniz sizi öldürebiliyor. Benzer aksiyon oyunları gibi, sizi çoğu zaman beladan kurtarabilecek bir kaçışınız yönteminiz ve saldırıları durduracak sınırlı güce sahip bir ruh kalkanınız mevcut. Çok fazla darbe alırsanız kalkan kırılacak, uçmanıza neden olacak ve size hasar verecek ancak kalkanınızı tam olarak doğru zamanlayabilirseniz siz düşmanı düşmanı savuşturacaksınız ve onları bir sıradaki saldırınıza karşı savunmasız bırakacaksınız.

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

Küçük Ruh Dostları: Rot

Hem Kena Bridge of Spirits‘in bulmacaları hem de savaşı, çevrede bulabileceğiniz küçük ruh dostları olan Rot isimli yaratıklarla da ilgili. Rot, biraz Pikmin’e veya Overlord gibi oyunlarda görülen minyonlara benziyor. Savaşta, onları düşmanlara saldırmak ve dikkatini dağıtmak için gönderebiliyorsunuz ve bunlar, kalpleri dövüşlerin ortasında savunmasız hale getirmek için çok önemli.

Rot, Kena Bridge of Spirits‘i benzer oyunlardan ayıran mekanik ve onları bulmak, güçlendirmek ve etkili bir şekilde kullanmak, dövüşlere sadece kaçmanın ve savuşturmanın ötesine geçen bir taktik katman ekliyor. Rot’ların hepsi oldukça küçük olduğundan, onları savaşa sokmak için cesaretlerini toplaman gerekiyor. Hasar verip düşmanları öldürdükçe, size bir Rot eylemi veren bir sayacı dolduruyorsunuz ve onları tek bir tuş ile bir savaşa sokabiliyorsunuz veya büyük bir vuruş için saldırılarınızdan birini güçlendirmek için kullanabiliyorsunuz. Rot ayrıca çevreden yararlanmak için çok önemli. Rot’ları kalpleri öldürmek için kullanacaksınız ve Kena’yı iyileştirmenin tek yolu bir Rot eylemi yapmak.

Kena Bridge of Spirits‘te Rot ile savaşta çalışmak sizi sürekli saldırı halinde olmaya ve çevrenize dikkat etmeye zorluyor. Düşmanları doğuran kalplerin ve iyileştirmek için kullandığınız eşyaların yerini zihinsel olarak kaydetmeniz gerekiyor ve Rot şarjları oluşturmak için daha küçük, daha zayıf düşmanları nakavt etmeniz ve daha büyük, daha sert olanları alt edebilmeniz için çok önemli bir rol oynuyor. Rot’u savaşta en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza karar vermek, büyük bir darbeyi savuşturmak veya zayıf bir noktayı keskin nişancılık gibi daha küçük, daha yoğun anlarla bir dövüşün büyük resmi görünümünü dengelemenizi sağlıyor.

Bazen, bu unsurların kombinasyonu biraz can sıkıcı olabiliyor çünkü Rot’u yanlış düşmana saldırmak için göndermek çok kolay Bazı patronlarda, sizi ne kadar kötü bir şekilde mahvedebileceklerini anlamak için muhtemelen birkaç kez ölmeniz gerekecek ancak mesele ölüm değil ve en azından oyun, sizi mümkün olduğunca az cezayla aksiyona geri döndürme konusunda oldukça hızlı yükleme sürelerine sahip. Ayrıca, bazı dövüşlerinin ne kadar aldatıcı derecede zor olabileceği göz önüne alındığında, çok iyi bir ek gibi görünen bir hikaye modu zorluğu da mevcut. Kena Bridge of Spirits‘in dövüşü genellikle zorlu ve heyecan verici, tanıdık atlat ve savuşturma mekaniklerini iyi bir şekilde kullanmış ancak Kena’daki savaşları gerçekten eğlenceli ve zeki hissettiren, Rot’un eklenmesi ve onları nasıl kullanabileceğinizin çok yönlülüğü olmuş.

Bu aynı zamanda Kena Bridge of Spirits‘in çeşitli bulmacaları için de geçerli. Çatışma dışında, Rot, siz çevrede hareket ederken sizi takip eder veya çıkıntılara ve köprülere çıkar ve yüksek bir platforma ulaşmanıza yardımcı olmak için tırmanılabilir nesneleri hareket ettirmek gibi dünyada bağlamsal eylemler yapmak üzere gönderilebilir. Oyun, Rot komutları verme ihtiyacını Kena’nın yeteneklerini akıllıca kullanma ihtiyacıyla birleştirerek iyi bir iş çıkarmış ve çözümlerin, açılabilir yay veya platformu havaya kaldıran bombalarla neler yapabileceğinizi ve bunun yanı sıra ne yapabileceğinizi düşünmenizi gerektiren durumlar yaratmayı başarmış.

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

Bulmaca Çeşitliliği

Kena Bridge of Spirits‘in çok iyi yaptığı bir diğer şey ise, çoğunlukla gözlem becerilerinizi ödüllendiren tonlarca bulmaca sağlamak olmuş. Çoğu zaman, Rot’un hareket ettirebileceği bir şeyi tespit etmek veya ruh enerjisini kullanarak etkileşime girebileceğiniz bir nesneyi görmek, ileriye giden yolu aydınlatmak için yeterli. Bir duvar boyunca tırmanıyor ve aşağı atlayabileceğiniz daha az belirgin bir nokta görüyor olabilirsiniz ve her seferinde böyle bir şeyi fark etmek sizi bir ödüle götürecek.

Kena Bridge of Spirits‘in tek dezavantajı, oyun gözleme çok fazla bağlıyken, sizi doğru yöne işaret edecek bir öğeyi kaçırmak çok kolay olmuş. Belirli bir sırayla birkaç meşale çekmeyi gerektiren belirli bir bulmaca, çözümün gerçekten ne kadar basit olduğunu fark etmeden önce 10 dakika boyunca onu anlamaya çalışırken alanı dolaşmamı sağladı. Yine de çoğunlukla, bu bulmacalar sizi çözdüğünüz için akıllı hissettirecek kadar zor tasarlanmış. Kena ayrıca çevreye gizlenmiş Rot ruhları ve bunları kişiselleştirmek için şapkalar da dahil olmak üzere koleksiyonlarla dolup taşıyor ve bu ögelerin peşinden koşmak büyük ölçüde gereksiz olsa da, tüm bu küçük yan yolların ve küçük ödüllerin eklenmesi sizi Kena’nın dünyasında keşfetmeye ve kendinizi oyunun dünyasında kaybetmeye teşvik ediyor.

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

Istırap Dolu Ruhlar Dünyası

Kena Bridge of Spirits‘in olağanüstü sanat yönetimi ve içinde bulunan ruhların hikayeleriyle daha da fazla hale getirilen mükemmel, sürükleyici bir skor sayesinde keşfetmek için güzel bir dünya. Oyun, köyde neler olduğunu ortaya çıkarmak ve düzeltmek için size daha fazla yatırım yapmanıza yardımcı olan sevimli karakterler ve muhteşem ara sahnelerle bu arka plandan tam olarak yararlanmış. Bu insanları kurtaramazsınız ancak devam etmelerine ve kendilerini affetmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Oyunun her bölümünde, belirli bir ıstırap çeken ruhu bulmak ve barışa ulaşmalarına yardımcı olmak için dışarı çıkıyorsunuz ve mekandaki yolculuğunuz tamamen bu insanların kim olduklarının ve onlara ne olduğunun hikayesini bir araya getirmekle ilgili. Her birinde, sadece travmaları nedeniyle yozlaşmış, güçlü ve tehlikeli bir patrona dönüşen bir insan ruhunun özgürleşmesine yardım etmiyorsunuz, aynı zamanda onları seven ama onlara ulaşamayan insanların ruhlarına da yardım ediyorsunuz. Oyunun her bölümünde bulduğunuz karakterlerle etkileşimler, köyün içindeki ve çevresindeki bölgelerin kendilerine ait bir karakterle dolmasına yardımcı olur ve yerin neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, bir zamanlar gelişen hayatı hissedebilirsiniz.

Kena Bridge of Spirits‘in hikayesinde eksik olan şey Kena‘nın kendisi. Oyun, Kena’nın geçmişindeki bir trajedinin, yardım etmek için yola çıktığı ruhlar gibi, onu yaraladığını ima ediyor. Hikayenin doruk noktasına yakın bir yerde, oyun Kena’nın bazı motivasyonlarını ve geçmişini anlatıyor ancak her şeyi o kadar hızlı ve düzgün bir şekilde tamamlıyor ki, hikayesinin bir yönü kesilmiş gibi geliyor. Kena, hikayenin başında olduğu gibi sonunda da aşağı yukarı aynı yerde ve köy sakinlerinin hikayelerine bu kadar çok gelişmenin verildiği bir oyunda, başkahramana verilen önem bana çok çok az geldi.

Kena Bridge of Spirits İnceleme Sonucu

Yine de, diğer tüm karakterlerle tanışma ve anlama eylemi güçlü. Kena Bridge of Spirits, tıpkı Rot aracılığıyla çevrenizdeki oyun dünyasıyla bağlantı kurmak gibi, nihayetinde bu bağlantıları kurmakla ilgili bir oyun. Cesurca çabalayan ancak birbirlerine yardım edemeyen karakterlere ve bu acıyla baş etmenin onlara ne yaptığına odaklanan bu yapım, dünyayı keşfetmek ve bir zamanlar ne olduğunu görmek ve onu yeniden restore etmeye yardım etmekle ilgili.

Kena Bridge of Spirits, tanıdık duygulu savaş ve keşiflerle dolu olsa da, bu fikirlere bakmanın farklı yollarını bulma yeteneği, güzel, duygusal ve heyecan verici bir yolculuk sağlıyor. Macera oyunlarını sevenlerin kaçırmaması gereken, dolu dolu bir yapım.

Oyunu, 69 TL gibi oldukça uygun bir fiyat etiketiyle Epic Games Store‘dan satın alabilirsiniz.

İnceleme Özeti

Kena Bridge Of Spirits İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!