Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Jeff Bezos Bill Gates’i Geçti, Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu!

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bill Gates'i dünyanın en zengin insanı tahtından etmek için, milyar dolarlık bir geri sayıma başlamıştı! Bugüne itibariyle Gates'i geçti ve dünyanın en zengin insanı lakabını almaya hak kazandı.

Dünyanın sıradaki en zengin insanı olması beklenen Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, mal varlığıyla gündemi bir süredir meşgul ediyordu. Bugün beklenen oldu. Amazon’un hisseleri bir anda yükselmeye başladı ve Bezos’un mal varlığı da aynı doğrultuda atağa kalktı. Hisselerin yükselmesini takiben, kısa süre öncesine kadar Bill Gates’in sahip olduğu unvanı elde etti ve dünyanın en zengin insanı oldu. Senelerdir Gates’te bulunan unvan artık el değiştirdi. Dünyanın en zengin insanı, Bezos!

jeff bezos amazon

Amazon’un hisselerindeki hızlı artış sonucu mal varlığı 90.9 milyar doları geçen Bezos, dünyanın en zengin insanı oldu. Bloomberg Richest Index kaynaklarından alınan bilgilere göre Bezos, Bil Gates’i ikinci sıraya itmeyi başardı. Jeff Bezos henüz 53 yaşında ve uzun yıllar boyunca yeni tahtında tutunmaya çalışacak.

Bill Gates’in serveti, 90.7 milyar dolarla ikinci sırada yer alıyor. Bill Gates, 2013’ün Nisan ayından bu yana dünyanın en engin insanı olma şerefini sürdürüyordu.

Mart ayından bugüne dek yükselişini devam ettiren Amazon, kurucusuna kazandırmaya devam edecek. Son dört ayda 16.5 milyar dolar değer kazanan Amazon, şirket tarihi açısından da önemli günler yaşıyor. Bu hafta içinde yüzde 2 oranında yükselen Amazon hisseleri, Bezos’un mevcut servetine de devasa bir katkıda bulundu. Bezos sadece bu hafta 2.2 milyar dolar kazandı ve böylece Gates’i tahtından etmeyi başardı.

Bezos, sadece 4 ay önce ikinci sıraya yükselmişti. Hızlı ve ivmeli bir çıkış yakalayan Bezos, uzun süredir ikinci sırada bulunan İspanyol tekstil devi Amancio Ortega’yı sıralamada geriye atmayı başarmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.