Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Japonya’daki PS5 Satışları Xbox Series X’ten 4 Kat Daha Fazla

Konsol yarışlarında istatistikler gelmeye başladı. Sony yarışı Japonya'da önde götürüyor. Hem de oldukça büyük bir farkla.

PS5, Japonya’da dört gün içinde 118.000 adet konsol sattı. Bu, Xbox Series X ve Xbox Series S’nin altı günde başardığından birkaç kat daha fazla. Famitsu‘ya göre, Sony’nin konsolu, bölgede Microsoft rakibine göre güçlü bir başlangıç yaptı.

PS5 Series Xten Fazla Satti 1

PS5 piyasaya sürüldükten sonraki günlerde 100.000’den fazla birim değiştirirken, yeni Xbox konsolları neredeyse bir hafta içinde yalnızca 21.000 adet sattı. Yani Sony, lansman haftasında Microsoft’tan neredeyse beş kat daha fazla konsol sattı. Famitsu, Japonya’da şu ana kadar en çok satan PS5 oyununun 18.640 kopya satan Spider-Man: Miles Morales olduğunu. Ancak Demon’s Souls‘un 18.607’de çok geride olmadığını belirtiyor.

Sony için etkileyici bir başlangıç olsa da akılda tutulması gereken birkaç ayrıntı var. İlk olarak, satışlar, 2013’teki Japonya lansman haftasında 300.000’den fazla birim kaydıran PS4 için olduğundan çok daha düşük. İkinci olarak, Xbox Series X daha az kopya satarken, Famitsu, konsolun Japonya’da tükendiğini ve perakendecilerin piyango satışları yaptığını ve bu da Microsoft’un talebe yetişemediğini gösteriyor.

Ayrıca, bu Sony için önemli bir lider gibi görünse de, bu rakamların yalnızca bir ülkede lansman haftasına ait olduğunu belirtmek gerekir. Başka yerlerde, her iki konsolu da ele geçirmek oldukça zor görünüyordu, bu yüzden diğer bölgelerde sonuçların nasıl şekillendiğini görmek ilginç olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.