Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Japonya’da Korsan Legend of Zelda Dosyaları Satan Bir Kişi Tutuklandı

27 yaşındaki bir Japon, Legend of Zelda: Breath of the Wild için değiştirilmiş veri dosyalarını satmaktan tutuklandı. Ayrıca diğer Nintendo oyunlarından dosya dağıttığını da kabul etti.

8 Temmuz’da 27 yaşındaki bir adam, Nintendo Switch için Legend of Zelda Breath of the Wild için değiştirilmiş oyun dosyalarını sattığı şüphesiyle polis tarafından tutuklandı. Değiştirilen veriler, karakterimizin istatistiklerini artırmamızı sağladı ve normal oyun sırasında elde edilmesi çok zor olan nadir ögeler sundu. Şimdiye kadar, Nintendo’nun davaya aktif olarak dahil olup olmadığı açıklanmadı.

Adamın para kazandığı tek oyun Legend of Zelda değildi. 27 yaşındaki polise, Aralık 2019’dan bu yana Nintendo oyunları için değiştirilmiş kayıt oyun dosyalarıyla yaptığı müzayedelerde yaklaşık 90.000 dolar kazandığını itiraf etti. Japon medyasına göre, bilgisayar korsanı Japonya’nın Haksız Rekabeti Önleme Yasasını ihlal etti.

Legend of Zelda

Legend of Zelda’yı bir kenara bırakırsak Oyunların kaydetme dosyalarını değiştirmek, dünya çapında nispeten yaygın bir olgu ve genelde suç olarak görülmez. Bununla birlikte Japonya, son zamanlarda bu tarz olaylara çok baskı yapmaya başladı.

Örneğin, bu yılın Şubat ayında, Japonya’nın Nagoya kentinde yaşayan 23 yaşındaki bir kişi, Pokemon Kılıcı ve Pokemon Kalkanı’nda yasadışı olarak Pokemon oluşturup satmaktan tutuklanmıştı. Konsolun korsan bir versiyonunu kullanarak, Sobble adında bir yaratığı özgürce oluşturmayı başarmıştı. Adamın bu yaptığı sayesinde, 10 bin doların üzerinde para kazandığı açıklanmıştı.

Legend of Zelda

2019’da Haksız Rekabeti Önleme Yasası’nda değişiklik yapıldıktan sonra Japonya’da oyun ve konsol verilerini değiştirmek ciddi şekilde cezalandırılmaya başladı. Bu uygulama şu anda 5 yıla kadar hapis ve 45.000 dolara kadar para cezası ile cezalandırılabiliyor. Diğerlerinin yanı sıra yazılım telif hakkı sorunuyla ilgilenen Japon Bilgisayar Yazılımı Telif Hakkı Derneği’nin web sitesine göre, resmi olmayan kodlar ve program anahtarları da yasa dışı. Özellikle açık artırmalarda satmak ve herkesin indirmesi için kullanılabilir hale getirmek ciddi bir suç.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.