Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İşte Karşınızda Dünyanın En Pahalı Oyunlarından Biri; Değeri Tam 41.977 Dolar!

eBay'de gerçekleşen satış oyun tarihine yazılabilecek kadar büyük bir miktarı kapsıyor.

Retro konsolların kendisi günümüzdeki ne kadar değerliyse, konsollar için çıkan oyunların kasetleri ve orijinal kopyaları da bir o kadar değerli. Eski oyunların ne kadar değerli olabileceğine dair en son örneği, kısa süre önce yaşanan bir eBay satışında bir defa daha görmüş olduk. Bir alıcı, Stadium Events isimli oyunun orijinal kopyasına tam 41.977 dolar ödedi ve satın aldı! Hikaye ise biraz ilginç

stadium events

Nintendo Entertainment System (NES) için piyasaya sürülmüş olan Stadium Events, kısa süre içinde piyasadan geri çekilmesi sonucu adeta bir efsaneye dönüşmüş. Oyun ilk olarak Japonya’da 1986 yılında piyasaya çıkmış Ardından da Avrupa ve Amerika pazarına giriş yapmış. 1987 yılında farklı pazarlara açılan oyun, bir süre sonra toplatılmış. World Class track Meet isimli oyunlarını piyasaya sürmek için eski seriyi geri çeken Nintendo, bu kararı sayesinde oyuncuların elinde kalan kopyaların değerinin fırlamasına sebep olmuş.

Kotaku, kısa süre önce yaşanan satışın, gerçekleştiğine dair kanıtları toplamış. eBay üzerinden başlayan açık artırma ile fiyatı 41.977 dolara kadar çıkan oyun son teklifi veren kullanıcıya satılmış. Hesap edemediği kadar büyük bir meblağ ile karşılaşan taraf alışverişten caymış. Başka bir alıcı ürüne talip olmuş ve ulaştığı bedelden kadeti satın almayı kabul etmiş. Böylece orijinal kopyanın satışı 41.977 dolara tamamlanmış.

Oyunun piyasadan çekilen ilk sürümü şu an çok değerli bir noktada. Kartuşları 10.000 dolar, kağıtlarının ve kutularının olduğu versiyonları 20.000 dolardan alıcı buluyor. Bu durum da eski NES oyununun, günümüzdeki en pahalı oyunlardan biri olmasına yol açıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.