Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İşte Android Go İşletim Sistemine Sahip İlk Telefon!

Alcatel, dünyanın Android Go ile çalışan ilk telefonunu tanıttı.

Google’ın 1 GB RAM ve 8 GB ROM gibi düşük donanımlı cihazlar için geliştirdiği Android Go, şimdiden telefon üreticilerinin radarına girmiş bulunuyor. Aralarında General Mobile ve Nokia’nın da olduğu birçok marka, Android Go ile çalışan cihaz üretmek için kolları sıvadı. Ancak erken davranıp dünyanın Android Go ile gelen ilk telefonunu üretmek Alcatel’e nasip oldu. Şirket, Alcatel 1X modelini bugün tanıttı.

Alcatelin Yeni Modelleri MWC Öncesinde Sızdırıldı

Alcatel 1X giriş seviyesinin de giriş seviyesi bir cihaz. Ancak düşük donanımsal özelliklerine rağmen Google’ın hafifleştirilmiş işletim sistemi Andorid Go’ya ev sahipliği yapıyor. Bilindiği üzere Android Go, bildiğimiz 8.1 Oreo sürümünün özellikleri kısıtlanmış ve giriş seviyesi cihazlarda akıcı çalışacak şekilde uyarlanmış versiyonu.

Hayal kırıklığı: Cihaz donuyor!

Akıllı telefonlara çok fazla para harcanmayan, donanımı kısıtlı cihaz kullanımının yaygın olduğu ülkelerin de teknolojiye ulaşabilmesi için Android Go’ya sahip ucuz yollu bir telefonun çıkarılması ilk etapta kulağa hoş geliyor.

Ancak işin kötü tarafı şu ki, Google’ın tüm optimizasyon çabalarına rağmen Alcatel 1X aşırı şekilde donuyor. Öyle ki ana ekrandaki bir uygulama ikonunu sürükleyip taşımak istediğinizde dahi cihaz hiç akıcı hareket etmiyor. 

te Android Go İşletim Sistemine Sahip İlk Telefon 1

Teknik özellikleri vasat

Bu donmaların sebebi, Alcatel 1X’in çok çok düşük donanım özelliklerine sahip olmasından kaynaklanıyor. 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafızayla gelen modelde MediaTek işlemci kullanılmış.

960 x 480 çözünürlük destekleyen 5.3 inçlik ekran 18:9 orantısına sahip. Parmak izi okuyucusu yok, ancak ilerleyen dönemde Alcatel’in yüz tanıma sistemi cihaza gelebilir.

Fiyatı 100 €!

Nisan ayından itibaren Alcatel 1X’in tek SIM kart girişli modeli 100 €, çift SIM’li modeli ise 110 € ücretle satılacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.