Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPhone’nun Gizli Özelliği Aktif Hale Getirildi!

Porto Riko'da yaşanan Maria kasırgası dünya'nın devlerini harekete geçirdi. Apple iPhone’nun LTE band 8 özelliğini aktif hale getirdi.

Geçtiğimiz haftalar da Porto Riko’da yaşanan büyük Maria kasırgası binlerce insanın ölümüne yol açarken, binlerce insanı da evsiz bırakmıştı. Maria kasırgasının üzerinden günler geçmesine rağmen kasırganın izleri henüz silinebilmiş değil.

iPhone’nun Gizli Özelliği Aktif Hale Getirildi 2

Porto Riko’da yaşanan Maria kasırgası tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Kasırganın etkisi ile dünyanın devleri de elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. Dünyanın devlerinden biri olan Google, kasırganın yaşandığı Riko’da Project Loon ile balonlara bağladığı internet istasyonlarını halka ücretsiz olarak sunuyor. Bu haberle birlikte ABD’li teknoloji devi olan Apple’da harekete geçti.

Apple Project Loon kapsamın da şimdiye kadar kilitli tuttuğu LTE band 8’i aktif konuma getirdi. Apple’ın aldığı bu karar ile Porto Riko’da ki kazazedeler bu bant üzerinden balonlara bağlanarak sevdikleriyle iletişim kurabilecekler. iPhone cihazlarda yer alan bu kilit özellik sayesin de yoğunluk altında ki veri trafiği de azaltılmış oluyor. iPhone 5c ve sonrasın da çıkan tüm İOS 10 ve üzeri iPhone akıllı telefonlar Band 8 protokolünü kullanabilecekler.

iPhone’nun Gizli Özelliği Aktif Hale Getirildi 3

LTE Band 8 protokolü operatörler için 9000 MHz frekans aralığını destekliyor. Bu saye de kullanıcıların daha hızlı mesaj alıp göndermesi mümkün hale geliyor. Ayrıca cihazda kullanılan başlıca servisler de daha sağlıklı çalışıyor. Bu özelliği destekleyen iPhone cihazlarında bu özellik otomatik aktifleşiyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.