Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPhone 8’in Ekranının Parmak İzi Okuyacağı Doğrulandı!

Apple'ın çip üreticisi tahminleri noktayı koyacak açıklamayı yaptı.

Apple’ın TouchID özelliğini ekran paneline entegre etmekte zorluklar yaşadığına ve bu sebeple yeni iPhone’ların beklenenden daha geç bir tarihte tanıtılacağına dair söylentiler bulunuyordu. Ancak Apple’ın çip üreticisi TSMC söylentilere noktayı koyan açıklamayı yaptı. Firmadan gelen açıklamalara göre, iPhone 8 parmak izinizi doğrudan ekran üzerinden okuyabilecek optik sensör ile donatılmış olacak. Sadece ekranınıza dokunmanız yetecek. Ekranın tamamı bu özelliğe sahip olacak mı, şimdilik bilmiyoruz ancak fiziksel tuşun kapladığı alandan daha büyük bir bölgede TouchID özelliğinin bulunacağını tahmin ediyoruz.

apple iphone

Taipei’de düzenlenen 2017 NA Technology Symposium kapsamında panel düzenleyen TSMC çok uzun süredir beklenen haberi ulaştırdı. Eğer söylenen doğru ise, Samsung Galaxy S8 modelinin oldukça iddialı bir duruşa sahip olmasına rağmen fiziksel parmak izi okuyucu özelliğini bir sonraki aşamaya taşıyamamış oluşu iPhone 8 karşısında eksi puan olarak yazılacak.

Apple’ın öteki firmaların bir adım önüne geçmek için çalıştığı ve yaratıcısı olarak anılacağı yenilikçi bir teknoloji geliştirme peşinde olduğu zaten biliniyordu. Bunun da çok büyük ihtimalle, ekrana gömülü parmak izi okuyucu olacağı tahmin ediliyordu.

Apple’ın bu konuda yetersiz kaldığı ve kendi bünyesinde bulunan AuthenTech ekibinin tıkanıklıklar yaşadığı Apple Analisti Timothy Arcuri tarafından dile getiriliyordu. Başka firmaların geliştireceği bir çözümü kullanmak istemeyen Apple’ın ise inatçı ve agresif bir yöntem ile konuya yaklaştığını sözlerine ekleyen Arcuri, firmanın bu konuda ne kadar büyük bir takıntı geliştirdiğini resmen fısıldamış oldu.

Bunun üzerine yaşanan olumsuz gelişmelerin ardında, Apple’ın da aynı Samsung gibi parmak izi okuyucuyu arka panele yerleştirebileceği dedikoduları yayıldı. Apple’ın meşhur elma simgesinin parmak izi okuma görevi üstleneceği ya da elmanın hemen altında özel bir alanın ayrılabileceği dile getirildi.

Ancak TSMC tarafından paylaşılan raporlar, ekrana gömülü TouchID özelliği dışında başka içeriklere de ışık tutuyor. Yüksek çözünürlüklü arka kameranın performansını artırmak ve çekim gücünü iyileştirmek için kameranın yanına bir de kızılötesi görüntü algılayıcı eklenecek. Ayrıca yeni ekranların eskiden olduğu gibi 16: 9 oranına sahip olmayacağı ve 18.5: 9 oranında olacağı dile getiriliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.