Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iOS 12 Özellikleri: Hangi Yenilikler Var?

iOS 12 kullanıcılara nasıl yenilikler sunuyor?

Resmi iOS 12 güncellemesi bugün iPhone ve iPad cihazlar için tüm dünyada yayınlandı. Bugünden itibaren telefonunuzu – tabletinizi yeni sürümüne güncelleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. Peki iOS 12 yenilikleri neler? iOS 12 özellikleri neler?

ios 12 ozellikleri hangi yenilikler var 1

iOS 12 Özellikleri

iOS 12 Uyumluluk

iOS 12, 64-bit çipsete sahip bütün telefonlarda çalışacak. Buna yeni duyurulan iPhone XS, iPhone XR ve iPhone XS Max modelleri de dahil. Ayrıca iPhone 5S ve sonrası bütün Apple telefonlarında da yeni işletim sistemini sorunsuz kullanabileceksiniz.

İOS 12, toplamda 11 farklı iPhone ve 10 farklı iPad üzerinde destekleniyor. Aynı zamanda yeni nesil iPod Touch’da da çalışıyor.

ARKit 2 ve Multiplayer Oyunlar

iOS 12 ile birlikte Apple, artırılmış gerçeklik (AR) alanında zirveye yerleşiyor. ARKit 2 içinde yer alan Shared Experiences özelliği multiplayer oyunculuğu çok daha kolay hale getiriyor. Yeni iOS 12 işletim sistemiyle AR teknolojisi bir adım daha ileri taşınırken, ARKit 2 ile artırılmış gerçeklik milyonlarca kullanıcıya açılıyor.

ios 12 ozellikleri hangi yenilikler var 2

Yeni Metre – Measure Uygulaması ve USDZ Dosya Formatı

Artık Metre – Measure uygulamasının da kendi AR uygulaması bulunuyor. iPhone ve iPad’in gelişmiş sensörlerini kullanan bu uygulama, önünüzdeki nesneleri ölçebiliyor.

Ayrıca AR geliştiricileri için Apple artık USD uzantılı yeni bir dosya formatı da oluşturdu. Pixar’da bu format kullanılırken, aynız amanda Adobe tarafından da destek veriliyor. Bu dosya formatını e-posta ile ya da Safari üzerinden de paylaşabiliyorsunuz.

iOS 12 Kamera Uygulaması Değişiklikleri

Apple WWDC 2018’de kamera uygulaması hakkında değişiklik duyurusu yapmamıştı fakat sonrasında yeni haberler aldık. Yeni iPhone’lardaki Portre Işık modu daha doğal gözükürken, yeni yazılımla arkaplan ile fotoğraf birbirinden ayrılacak ve ortaya daha keskin fotoğraflar çıkacak.

Ayrıca ön taraf ile arkaplanı fotoğraflarda birbirinden ayırmak için üçüncü parti yazılımlar da kullnabileceksiniz. Ek olarak QR – barkod okuma da zor bir işlem olmaktan çıkıyor. Yeni iOS 12 kamera uygulaması ile QR kodları otomatik olarak okunacak.

ios 12 ozellikleri hangi yenilikler var 3

İOS 12 Grup Bildirimleri

iOS 12 ile birlikte telefonlara grup bildirimleri gelirken, bu ufak ama bir o kadar önemli bir güncelleme.

Artık mesaj konuları ve başlıkları bildirimlerde bir araya toplanıyor ve hepsini tek bakışta görebiliyorsunuz. Eski iOS sürümlerinde ise bildirimlere tek tek bakmak, özellikle sabah uyandığınızda tam bir işkence oluyordu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.