Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İOS 11 Tanıtıldı! Yeni Özellikler Neler, Hangi Modeller İOS 11’i Alacak?

Apple, yeni işletim sistemi ve yepyeni ürünleri ile WWDC'de adeta şov yaptı.

Akşam saatlerinde düzenlenen WWDC 2017 kapsamında tanıtılan en önemli yeniliklerden biri de pek çok cihazın kullanıcısını aynı anda etkileyecek olan İOS 11′di. Yepyeni özellikler, yeni bir arayüz ve elden geçirilmiş tasarım ile iPhone ve iPad‘ler Apple’ın yenilikçi işletim sistemine kavuşuyor. İOS 11, hem telefonlara hem de tabletlere daha önce kullanıcı deneyimine sunulmamış bir dizi yeni özellik ekleyecek.

ios 11

İOS 11 ile gelen özelliklerin arasında baştan sona yenilenen kontrol merkezi de bulunuyor. Ekranın altında çekerek açtığınız kontrol merkezi için, çok sayıda özellik talebi geliyordu. Hücresel Veri seçeneği eklenen arayüzün görünümü tamamen yenilendi ve kullanıcı deneyimine bağlı olarak geliştirildi.

Siri de yenilenenler arasında girdi. Üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duymadan farklı dillerden çeviri yapabilecek olan Siri’nin, yapay zekası da geliştirildi. İngilizce girişleri, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca’ya çevirebilecek. Beta sürümünün ardından çeviri yeteneklerini farklı diller ile geliştireceği de söyleniyor.

Yapay zeka konusunda büyük çalışmalar yürüten Apple, Siri’nin kullanıcıları çok daha iyi tanıması ve performansını geliştirebilmesi için artık iki kat kabiliyetli olduğunu da duyurdu.

ios 11 arayüz

İşletim sisteminin yeni sürümü ile Apple kullanıcılarının ekonomik hayatına da kolaylaştırıcı bir özellik geliyor. iMessage üzerinden Apple Pay yardımı ile para gönderimi yapabileceksiniz. Göndermek istediğiniz miktarı girip, kartınızı seçmeniz ve son olarak da parmak izi doğrulaması ile işlemi tamamlamanız yeterli olacak. Apple Pay sistemi henüz Türkiye için faaliyete geçmiş değil. Ancak ülkemizde de kullanılabilir olduğunda iMessage üzerinden para gönderme işlemleri de geçerli olacak.

Kapalı mekanların planlarını Apple Maps’e entegre eden firma, kullanıcıların büyük alışveriş merkezleri ya da binalar içinde de harita özelliklerinden faydalanmalarını sağlayacak. Mağaza konumları, giriş çıkış kapıları ve alanda ihtiyaç duyabileceğiniz her detay harita üzerinden görüntülenebilecek.

Şerit takip sistemi ile yenilenen haritalar, navigasyon sistemini kullananları hız limiti ya da geçerli kurallar konusunda bilgilendirecek.

App Store uygulamasının arayüzü değişecek. Binlerce uygulamanın yer aldığı mağazada, kullanıcılar hiçbir şeyi kaçırmasın diye farklı listeleme özellikleri kullanacak olan İOS 11, ”Bugün” sekmesi aracılığıyla yenilikleri kaçırmamanızı da sağlayacak. Tasarım konusunda baştan sona yenilenen App Store, güncel uygulamaları takip etmeniz için uygulama hakkında detaylı bilgiler sunan alanlardan yararlanılacak.

ios 11 app store

İOS’un hiçbir sürümünde, dosyalarınıza erişebileceğiniz herhangi bir uygulama bulunmuyordu. İOS 11 ile gelecek olan Files uygulaması, cihazınızda yer alan bütün dosyaları görüntülemenize olanak verecek. Çok büyük ihtimalle iCloud ile entegre çalışabilecek olan uygulama, yedekleme ve depolama işlemlerinizi daha kolay gerçekleştirmenizi sağlayacak.

İOS geliştiricileri için Beta sürümü ile kullanıma sunulan işletim sistemi, sonbaharda iPhone 8′in tanıtımı ile bütün kullanıcılar için yayınlanacak. İOS 11 güncellemesini alacak cihazların listesini aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

ios 11 alacak cihazlar

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.