Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Intel Önümüzdeki Hafta Güvenlik Açıkları İçin Güncelleme Yayınlayacak

Intel güncellemeleri yavaş yavaş dağıtmaya başlarken, bir sonraki hafta son bulacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz gün Intel işlemcilerin büyük bir güvenlik açığına yol açtığı duyurulmuştu. Daha sonra AMD için de benzer bir durum söz konusu olurken, Intel bugün bir basın açıklaması yayınladı ve önümüzdeki haftanın sonuna kadar işlemcilerinin neredeyse yüzde 90’ı için güncelleme çıkacağını dile getirdi.

ntel onumuzdeki hafta guvenlik aciklari icin guncelleme yayinlayacak 1

Yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

‘Intel son beş yıldaki işlemcilerin büyük çoğunluğunda yaşanan sorun için şimdiden güncellemeleri yayınladı. Önümüzdeki ha ftanın sonuna kadar ürünlerin yüzde 90’ından fazlasına güncelleme gelmesini bekliyoruz. Ayrıca buna ek olarak pek çok işletim sistemi sayıcısı, bulut servisi ve cihaz üreticisi de cihaz ve servislerini güncellediğini belirtti.’

Intel aynı zamanda ortalama kullanıcılar için, iddia edildiği gibi bir performans düşüşü yaşanmayacağını ve bunun ciddi düzeyde olmayacağını da söyledi. Yapılan testlerde ise sadece Assassin’s Creed: Origins’in performansı fark edilir ölçüde düşüş yaşadı.

Kısacası, korkutan güvenlik açığı için Intel elini çabuk tuttu ve sorunu çözdü. Siz de en azından önümüzdeki haftaya kadar bilgisayarınızın güncellemelerini açık tutmayı ihmal etmeyin.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.