Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Intel, İşlemcilerinin Apple Mac Dizüstü Bilgisayarlardan Daha İyi Oyun Deneyimi Sağladığını Söylüyor

Intel yayınladığı en son görsellerde, işlemcilerinin Apple M1 işlemcilerden çok daha iyi bir oyun performansı sunduğunu söyledi.

Çok uzun bir süre sonra, Intel nihayet Apple M1’in piyasaya sürülmesinde yapılan cesur Apple iddialarına karşı çıkmak için bir mesajı onayladı. Intel, Computex 2021 sırasında aşağıdaki açıklamayı yaptı ve çoğu teknoloji meraklısı için zahmetsiz ama yine de söylenmesi gereken bir şeydi. Bu aynı zamanda Intel-Apple ilişkisinin tüm niyet ve amaçlar için aşağı yukarı bittiği anlamına gelir.

Intel

Apple’ın iddiaları oldukça yersizdi. M1, dünyanın en hızlı CPU çekirdeğinin yakınından bile geçemez ama güç açısından en verimli çekirdeğidir (ki bu oldukça etkileyicidir). Çoğu kişinin bilmediği şey ise, M1 sitesindeki aşağıdaki dipnota gizlice eklemiş olmalarıdır ki bu da yukarıdaki ifadeye tamamen aykırıdır.

Ancak elbette, bu dipnot orijinal iddia kadar ilgi görmedi ve M1 mobilite çipleri için referans noktası olmaya devam ediyor, bu nedenle Intel’in nihayet bir miktar yan yana pazarlama ile yanıt vermeyi seçmesi şaşırtıcı değil. kendilerine ait. Açıkça Apple’ın pazarlama dilini kopyaladığı görünen bir şablonda, Intel dizüstü bilgisayarların “Apple Mac dizüstü bilgisayarların %100’ünden daha iyi bir oyun deneyimi” sunduğunu belirtiyorlar.

11th Gen Core i5-h serisi performansı

Görünüşe göre Intel, Apple ile kalan köprüleri yakmaya karar verdi (bazıları yakmaya başlayanın Apple olduğunu iddia etse de) ve aynı cesaretle karşılık vermeye karar verdi. Bir dizi kıyaslama sağladılar – çoğu Bootcamp’te çalıştırıldı, ancak bazı yerel oyunlar ve Intel/Windows tabanlı sistemler bile MacBook’ları kolayca yendi. Bunun bir kısmı, Apple’ın yalnızca AMD tabanlı GPU’ları kullanması ve en iyi MacBook’larının şu anda RX 5600M ile sınırlı olmasıyla ilgilidir – bu, Intel (hatta AMD) tabanlı dizüstü bilgisayarlarda bulabileceğiniz bir RTX 3060’a kaybeder.

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.