Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Instagram’ın Eskiden Kullandığı Kronolojik Sıralama Geri Geliyor

Bir söylentiye göre instagram kronolojik sıralamayı geri getiriyor.

Instagram kullanıcıları hatırlayacaktır ki daha önceki ana sayfa sürümlerinde kronolojik sıralamaya göre paylaşılan post’ları görebiliyorduk. En son paylaşılan gönderiler her zaman ana sayfanın üst kısmında çıkardı. Fakat instagram daha sonra bunu yapmış olduğu bir algoritma ile kaldırmış ve ana sayfamıza 3 gün önce paylaşılmış olan post’lar düşebiliyordu.

Instagramın Eskiden Kullandığı Kronolojik Sıralama Geri Geliyor

Instagram dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri. Facebook‘un satın almasından sonra teknik ekibini ve politikalarını’da değiştirip genişleten instagram hala insanların kullanmaktan ve zaman geçirmekten hoşlandığı uygulamaların başında geliyor desek haksızlık etmiş olmayız. Çoğu zaman yaptığı değişiklikler, getirilen yeni güncellemeler ile kullanıcılarının ne istediğini önemsiyerek başarısını devam ettiriyor.

Tabi ki her zaman kullanıcılarını mutlu eden değişiklikler yapmadı. Kullanıcıları kızdıran kararlar alabilen instagram, krolojik düzeni kaldırıp kendi oluşturduğu algoritmaya göre sıralama yaptığında büyük tepki çekmişti. Uzun zamandır bir çok kullanıcı tarafından bunun kendileri için bir sorun olduğunu sevdiği insanların son paylaştıklarını göremediğini belirtmiş fakat geliştiriciler bu konuyla alakalı herhangi bir geri adımda bulunmamışlardı.

Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları hakkında gerçekleştirdiği sızıntılar ile günümüzde önemli bir popüleriteye kavuşan Jane Manchun Wong, instagramın, Kronolojik sıralamaya geri döndüğünü, kendi Twitter sayfası üzerinden paylaştı. Eğer bu iddia doğruysa sonunda instagram, kullanıcılarının sesine kulak vermiş diyebilir.

Fakat bu instagramın ana sayfasının değişeceği anlamına gelmiyor. En son gönderiler sekmesi altında yer alacak olan kronolojik sıralama, tıpkı instagram’ın özlenen eski sıralamasına benzeyecek. Ana ekranın üzerinden pop-up olarak açılan pencerede size gönderileri görmek isteyip istemediğiniz sorulacak. Şunu belirtmekte fayda var, instagram henüz böyle bir şey üzerinde çalıştığını doğrulamadı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.