Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Instagram ve Messenger Mesajları Bir Araya Toplandı

Facebook bir süredir tartışılan özelliği olan mesaj kutularını birleştirme çalışmalarına başladı. 

Sosyal medya platformu olan Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve Facebook Messenger’ın bir uygulama içerisinde toplanması bir süredir bekleniyordu. Facebook bu uygulamalarının mesajlarını bir araya getirmeye başladı. 

instagram ve messenger mesajlari bir araya toplandi 2

Facebook bir süredir “Messenger, WhatsApp ve Instagram” mesajlarını bir araya getirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Facebook bu yeni servisi ile birlikte kişilerin mesajlarına istedikleri her servis üzerinden erişebilmesine imkan tanımak istiyor. Facebook’un bu altyapısı yurt dışında test edilmeye başlandı. Facebook’un bu yeni servisinde şimdilik WhatsApp uygulaması yer almıyor. Android ve iOS tarafında bazı kullanıcılar için birleştirilmiş Facebook Messenger ve Instagram mesaj kutularını kullanmaya başladı. Mesaj kutularının bir arada toplanmasıyla birlikte kullanıcılar iki platformunda da mesajlarını / sohbetlerini bir arada görebilecek. Bu özellik sayesinde uygulamalar arasında kullanıcılar sürekli geçiş yapmak zorunda olmayacak. Facebook’un bu altyapısının ilerleyen günlerde ülkemizde de kullanılması bekleniyor. 

Instagram Mesajları Silmemesiyle Tepki Çekmişti

Facebook tarafından satın alındıktan sonra büyük bir ivme yakalayan ve dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, iddialara göre sunucularında silinen bazı mesajları ve fotoğrafları tutmaya devam etmiş. Bir güvenlik araştırmacısı olan Saugat Pokharel tarafından ortaya çıkartılan bu durumda bir kasıt bulunmuyor gibi görünüyor ve Pokharel’ın bu önemli keşfi neticesinde 6 bin dolar ile ödüllendirildiği söyleniyor. 

Her ne kadar Instagram’ın burada bir kasıtlı davranışı yokmuş gibi görünüyor olsa da bu durum kullanıcılar tarafından oldukça ürkütücü görünüyor. Instagram’da bir yıl önce silinen içeriklerin silinmemesi, kullanıcıların kafasında ciddi soru işaretleri oluşturuyor. Instagram tarafından yapılan açıklamada böyle bir durumun bir daha yaşanmayacağı aktarılıyor olsa da kullanıcıların güveni sarsılmış durumda. Söylenenlere göre Instagram, kullanıcılar tarafından silinen içerikleri 90 gün sonunda sunucularından tamamen siliyor. Kişilerin sosyal medya platformlarında yaptıkları her paylaşımda dikkatli olmaları gerekiyor zira özel içeriklerin sonradan siliniyor olması durumunda bile sunuculardan silinmemesi, ciddi güvenlik sorunları doğuruyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.