Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Instagram Hikayelerinde Gönderi Paylaşma Dönemi Başlıyor

Instagram'ın Hikayeler özelliğine yeni bir işlev daha kazandırılacak.

Popüler fotoğraf paylaşım mecrası Instagram, uzunca bir süredir Hikayeler isimli özelliğini kullanıcıların beğenisine sunmuş durumda. Snapchat‘tan araklanan bu özellik sayesinde 24 saatlik zaman diliminin ardından kaybolan paylaşımlar yapabilmek mümkün. Şimdi ise yeni bir güncellemeyle birlikte Hikayeler özelliğine gönderi paylaşma seçeneği de eklenebilir.

Instagram Hikayelerinde Gönderi Paylaşma Dönemi Başlıyor

TechCrunch‘ta yer alan habere göre Instagram profilinde paylaşılan gönderiler, artık atılan yeni hikayelere gömülebilecek. Bu sayede halka açık olarak yayınlanan paylaşımların takipçilere yeniden hatırlatılabilmesi mümkün olacak.

Özellik hala daha test ediliyor

Konuyla alakalı açıklama yapan Instagram, bahsi geçen özellikle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. An itibariyle bu yenilik sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor bile. Eğer tüm test aşaması sorunsuz tamamlanırsa, yakın tarihte Instagram kullanıcıları gönderilerini hikayelere kolayca eklemeye başlayacaklar.

Instagram sözcüsü “Kullanıcılarımızın herhangi bir anıyı takipçileriyle daha kolay paylaşabilmesini sağlamak için test çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Nasıl çalışacak?

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, profillerinde paylaşılmış olan kalıcı bir Instagram gönderisine dokunarak “Hikayeye ekle” seçeneğinden faydalanabilecekler. Daha sonra hikaye paylaşırken kullanıcıların beğenisine sunulan diğer aletlerle hikaye paylaşımını süsleyebilmek mümkün olacak. Metin eklemek ve çizim yapmak da buna dahil.

Hikayeyi görüntüleyen kullanıcılar ise tıpkı konum ve etiket belirten metinlerde olduğu gibi “Paylaşımı gör” butonuna dokunarak ilgili Instagram paylaşımına erişim sağlayabilecekler.

Ne dersiniz, sizce de bu özellik çok kullanışlı değil mi?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.