Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Huawei Mate 10 Bataryası İle Ön Plana Çıkıyor!

Huawei Mate 10 serisi 4000 mAh kapasitesinde ki batarya için güvenlik sertifikası aldı. Bu sertifika ile akıllı telefon dünyasında bir ilk yaşandı.

Dün tanıtılan Huawei Mate 10 ve Huawei Mate 10 Pro modelleri teknoloji dünyasında yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kalmıştı. Her iki modelde de ortak olan 4000 mAh kapasitesinde ki telefon güvenlik sertifikası ile diğer akıllı telefonlardan farklı bir konuma geliyor.

Huawei Mate 10 Bataryası İle Ön Plana Çıkıyor 2

Huawei tarafından üretilen 4000 mAh kapasitesine sahip olan batarya 2 güne kadar kullanım süresi sunuyor. Batarya da bulunan SperCharge özelliğini özellikle vurgulayan Huawei, hızlı şarj teknolojisinden de bahsetti. Huawei Mate modelleri hızı şarj teknolojisini kullanarak, 20 dakikalık bir şarj dolumun da tam gün kullanım imkanı tanıyor. TÜV Rheinland adlı Alman şirketinden güvenlik sertifikası alan Mate 10 serisi dünyanın ilk hızlı şarj sistemi olma özelliği de taşıyor.

TÜV sertifikası alabilmek için bir çok teste giren Mate 10 serisi yüzlerce defa hızlı şarj edildi, çeşitli düşme testlerine tabi tutuluyor ve yüksek sıcaklık gibi bütün olumsuzluklara karşı test edildi. Ayrıca 10 bin defa şarj portu tak çıkar yapılarak onlarca teste tabi tutuldu. Testler boyunca Mate 10 serisi ile ilgili olumsuz yönde gerçekleşen test olmamıştır. Mate 10 serisi aldığı sertifika ile dünyada bir ilke imza atmıştır.  Samsung ve Apple’ın patlayan ve gövdesi ayrılan telefonlarından ders çıkaran Huawei, bataryası için aldığı bu önlemle taktire şayan bir hal alıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.