Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Hollanda’ya Göre Loot Box Kumara Giriyor!

EA ve Valve'in başı ilerleyen aylarda Hollanda yetkilileriyle belaya girebilir.

Hollanda oyunlarda loot box kullanımının bazen kumara girdiğini dile getirirken, oyun dağıtımcılarını da bu konuda uyardı, bağımlılık hissi yaratan loot box sistemlerinin kaldırılmasını istedi. Süre olarak da Haziran ayının ortasına kadar zaman verildi.

Hollandaya gore loot box kumara giriyor 1

Hollanda Oyun Kurumu loot box kullanılan popüler 10 oyunu seçip incelerken, bunların dördünde kumar ve bahis elementleri tespit etti. Yetkili kurum bu loot boxların tamamen şans üzerine kurulduğunu ifade ederken, Hollanda’da ise bunun lisanssız şekilde kullanımının yasaklandığını söyledi.

Her ne kadar Hollanda bu bahsedilen dört oyunu açıklamasa da, FIFA 18, Dota 2, PUBG ve Rocket League olduğu tahmin ediliyor. En azından Hollandalı haber siteleri böyle söylüyor. Bu da demek oluyor ki yeni yasalar geçtikten sonra bu dört oyunun Hollanda’da var olabilmesi için kumar lisansına ihtiyaçları olacak.

Kısacası, Hollanda bu konuda sert çizgiler çekti ve EA, Valve gibi büyük oyun firmalarına sadece iki aylık bir süre verdi. Eğer bu iki ay içinde loot boxlar oyunlardan kalkmazsa firmaların Hollanda’da kumar lisansı alması ya da oyunlarını geri çekmesi gerekecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.