Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

HB Studios’u Satın Alan 2K, Golf Efsanesi Tiger Woods ile Lisans Anlaşması İmzaladı

Tüm zamanların en başarılı golfçülerinden Tiger Woods, sekiz yıllık bir aradan sonra konsol oyunlarına geri dönüyor.

Rockstar Games ile birlikte Take-Two Interactive şirketinin yan kuruluşlarından bir tanesi olan 2K Games, The Golf Club serisinin yaratıcısı olan HB Studios‘u satın aldığını duyurdu. Şirket, satın almanın bir parçası olarak dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods ile uzun süreli bir lisans anlaşması imzaladığını açıkladı.

Anlaşma, Nova Scotia merkezli HB Studios’u, 2K Games çatısı altındaki 107’inci stüdyo yapacak. EA Sports tarafından geliştirilen PGA Tour serisinin 15 yıl boyunca kapak yıldızı olan Woods, 2013 yılında Electronic Arts ile yollarını ayırmıştı. 2K’nın HB satın alması, 45 yaşındaki Golf efsanesinin 8 yıl sonra konsol oyunlarına dönmesini sağlayacak. Lisans anlaşması hakkında “uzun süreli” olması dışında henüz hiçbir ayrıntı paylaşılmadı.

Tiger Woods 2K

Kariyerindeki ilk turnuvayı 23 yıl önce Las Vegas’ta kazanan 43 yaşındaki Tiger Woods, kariyerinin 15. büyük turnuva zaferine 2019 Masters’da ulaşmıştı. Amerikalı sporcunun bu zaferi, 2008 yılından bu yana ilk şampiyonluğu olmuştu.

Son yıllarda üst üste sakatlıklar yaşayan Woods, şubat ayında Los Angeles yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralanmıştı. Defalarca kez taklalar atan aracın içinden iki bacağı da kırık halde çıkarılan ünlü golfçünün, profesyonel spora dönüp dönemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Tiger Woods kaza

2K Games Başkanı David Ismailer, salı günü yaptığı açıklamada, söz konusu kazanın ortaklığın daha geç duyurulmasına neden olduğunu söyledi. “Golfte Tiger Woods’tan daha büyük bir simge yoktur” diyen Ismailer, “Dünyanın geri kalanı gibi, biz de kaza yaptığını duyduğumuzda çok üzüldük. Tiger’ın en kısa zamanda tamamen iyileşmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

2014 yılında PlayStation 4, Windows PC ve Xbox One için The Golf Club‘ı yayınlayan HB Studios, o zamandan beri üç golf simülasyon oyunu daha geliştirdi. Bunların en sonuncusu geçen yıl piyasaya çıkan PGA Tour 2K21’di. Şirket ayrıca 2K Sports için Golf Club 2019’u da geliştirmişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.