Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

GTX 10XX Ekran Kartlarına RTX Geliyor

RTX 1000 serisi Nvidia kartlarında da olacak.

Nvidia bugün bir duyuru yaptı ve real-time ray tracing (gerçek zamanlı ışın izleme) teknolojisinin Pascal mimarisine sahip ekran kartlarına da geleceğini açıkladı. Dünya devi teknoloji firmasına göre yayınlanacak yeni bir sürücü ile GTX 10XX serisi bütün ekran kartlarında RTX efektleri yer alacak. Yani GTX1060’dan GTX1080Ti’ye kadar bütün modeller için bu geçerli. RTX efektlerini çalıştırmak için de DXR API kullanılacak.

gtx 10xx ekran kartlarina rtx geliyor 1

Nvidia’nın açıklamasına göre GeForce GTX serisi ekran kartı kullanan oyuncular ray tracing efektlerini düşük RT kalitede ve çözünürlükte deneyimleyebilecekler. GeForce RTX kullanıcıları ise 2-3 kat daha hızlı performans alacak. Nvidia bilindiği gibi Turing mimarili ekran kartlarında RT çekirdekleri kullandı ve doğal olarak arada böyle bir performans farkı var.

Gerçekçi olarak konuşursak, çok fazla GTX kullanıcısı oyuncunun real-time ray tracing efektlerinden verim alacağını düşünmüyoruz. Muhtemelen bu efektler bahsedilen seri ekran kartlarında kabul edilebilir kare oranlarına kolaylıkla erişemeyecek. Yine de Nvidia’nın böyle bir destek sunması en azından iyi niyetini gösteriyor.

Nvidia, Pascal mimarili ekran kartı kullananlara gerçek zamanlı ışın izleme efektlerini düşük seviyelerde tutmalarını öneriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.