Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google, Central Saint Giles’ı 1 Milyar Dolara Satın Aldı

Google, İngiltere'de bulunan devasa bina Central Saint Giles gelişimini 1 milyar dolara satın aldı.

Google, İngiltere’deki işgücünü 10.000 kişiye çıkarma planının bir parçası olarak Tottenham Court Road istasyonunun yanındaki Central Saint Giles gelişimini 1 milyar dolara kapatarak Londra’daki varlığını ciddi şekilde genişletti. Teknoloji devi, mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan ofisi zaten kiralamıştı.

Artık resmi olarak satın almış oldu. Binanın kendine özgü dış rengi, 38.000 metrekarelik ofis alanı ve zemin katında kafe ve restoranların yanı sıra 100 daire mevcut. Şirket, 2013’te duyurulan ve 1 milyar dolara mal olan King’s Cross’taki devasa İngiltere ofis alanını inşa etmeye devam ediyordu. The Guardian‘a göre King’s Cross ofisi 2022’de bitecek ve 11 kat yüksekliğinde olacak.

Google’dan İngiltere’ye Dev Yatırım

Google

Google, özellikle bir ofiste çalışmayla ilgili olarak, pandemi sırasında çalışma ortamının değiştiğinin farkında. Şirkete göre plan, çalışanların hibrit bir model kullanmasına izin vermek. Şirketin CFO’su Ruth Porat, “Yaklaşık 20 yıldır İngiltere’de faaliyet gösterme ayrıcalığına sahibiz ve Central Saint Giles gelişimini satın almamız, ülkenin büyümesine ve başarısına olan bağlılığımızı yansıtıyor.” açıklamasında bulundu.

Financial Times, Google’ın NBCUniversal de dahil olmak üzere Central Saint Giles gelişimindeki tüm mevcut kiracıların ev sahibi olacak. Google ayrıca yakın zamanda Amerika’dan İngiltere’ye giden Grace Hopper denizaltı kablosunu tamamlayarak arama devi ile ülke arasındaki bağı daha da güçlendirdi. Şirket ayrıca Afrika’ya giden denizaltı kablolarına da yatırım yapmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.