Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google Haritalar, İç Mekanlar İçin Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini Ekledi

Google, uzun süredir üzerinde çalıştığı Google Haritalar Artırılmış Gerçeklik teknolojisini Amerika'nın bazı bölgelerinde kullanıma sundu.

Google, Haritalar’ı dünyada gezinmek için kullanışlı bir araç haline getirmek için çok çalışıyor ve yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bugün şirket, uygulamayı daha fazla senaryoda daha yararlı hale getirmesi gereken bir dizi güncellemeyi açıkladı ve bazı bölgelerde yayınladı. Birincisi, AR navigasyon aracı Live View‘u belirli alışveriş merkezleri, havaalanları ve toplu taşıma istasyonları gibi bazı kapalı mekanlara getiriyor.

Ayrıca rotalar önerirken, hava durumu ve hava kalitesi verilerini varış noktalarına eklerken ve teslim alma ve teslimat seçeneklerini market perakendecileriyle entegre ederken daha çevre dostu yol tariflerine öncelik veriyor.

Google Haritalar Artırılmış Gerçeklik

Özet olarak, Live View, kameranızı çevrenize doğrultarak ve sahnenin üzerine yönleri üst üste bindirerek hedefinizin tam olarak nerede olduğunu görmenizi sağlayan bir AR özelliğidir. Bunun iç mekanlarda çalışmasını sağlamak için, Google’ın “küresel yerelleştirme” adını verdiği “tamamen yeni bir teknoloji” geliştirmesi gerekiyordu. Google Haritalar’ın ürün müdürü bir basın açıklamasında, bunun “bugün bildiğimiz Live View özelliğinin omurgası” haline geldiğini söyledi.

“On milyarlarca sokak görünümü görüntüsünü taramak ve nerede olduğunuzu belirlemek için bunları telefonunuzdaki görüntülerle eşleştirmek” için AI kullanır. Son birkaç yılda yapılan ayarlamalarla Google, “bir binadaki bir nesnenin kesin rakımını veya yerleşimini” anlamak için bunu uyarladı. Bu şekilde, örneğin size başka bir havaalanındaki başka bir kapıya gitmeniz için talimat vermez. Bu özelliği, bağlantı uçuşunuzun kapısını aramak için (bir dahaki sefere uçakla seyahat ediyorsanız) veya filminize koşmadan önce bir alışveriş merkezinde yeni yeni restoranı bulmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca size en yakın asansörleri, yürüyen merdivenleri, ATM’leri, tuvaletleri, check-in kontuarlarını, bilet gişelerini ve daha fazlasını bulmanıza yardımcı olacaktır.

Google Haritalar Ic Mekanlar Icin Artirilmis Gerceklik Teknolojisini Ekledi 2

Google Haritalar artırılmış gerçeklik (AR), Live View artık Newark, Los Angeles, Chicago, Long Island, San Francisco, San Jose ve Seattle gibi ABD şehirlerindeki bazı Westfield alışveriş merkezlerinde yayında. Önümüzdeki birkaç ay içinde, Tokyo ve Zürih’teki belirli toplu taşıma istasyonlarında, alışveriş merkezlerinde ve havaalanlarında Android ve iOS’ta kullanıma sunulmaya başlayacak. Google, daha fazla yer ve şehir için desteğin ilerleyen zamanlarda geleceğini söyledi.

Google Haritalar artırılmış gerçeklik özelliğinin ülkemize ne zaman geleceği ise merak konusu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.