Gizli Askeri Belgeler, Bir Savaş Oyununda Sızdırıldı!

Geçtiğimiz temmuz ayında bir War Thunder oyuncusu, gizli askeri belgeleri sızdırdığı için başını belaya sokmuştu. Üç ay sonra aynı oyunda aynı şey bir kez daha meydana geldi. Önceki olaydan habersiz olan okuyucularımız için kısaca bahsedelim.

İngiltere’nin Challenger 2 Ana Muharebe Tankının oyun içi tasarımı hakkında oyun forumlarında tartışmaya giren bir War Thunder oyuncusu, haklı olduğunu kanıtlamak için tankın el kitabını yayınladı ki, bunun kamuoyuna paylaşılması yasak. Gizli askeri belgeleri sızdırdığı için başını belaya sokan oyuncunun, eski bir İngiliz askeri olduğu söylenmişti.

Bu Kez Bir Fransız Askeri Gizli Askeri Belgeleri Sızdırdı

3 ay sonra aynı oyunda aynı olay tekrarlandı. Kotaku’nun haberine göre bu sefer başrolde, bir Fransız tankının mürettebatı olduğunu iddia eden bir War Thunder oyuncusu var. Fransa’nın Leclerc Ana Muharebe Tankının oyun içi tasviri hakkında oyun forumlarında hararetli bir tartışmaya tutuşan oyuncu, anlaşmazlığı çözmek adına tankın el kitabının bir bölümünü paylaştı.

Oyuncu, tartışmaya konu olan Leclerc tankının mürettebatında olduğunu iddia etti ve tankın 1993 yılından bu yana Fransız ordusuna hizmet ettiğini belirtti. Gizli askeri belgeleri sızdıran War Thunder oyuncunun nasıl bir yaptırımla karşılaşacağı ise henüz bilinmiyor.

War Thunder, Steam’in En Çok Oynanan Oyunlarından

Moskova merkezli Gaijin Entertainment tarafından geliştirilen War Thunder, Steam‘de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Oyunda, farklı ülkelere ait çeşitli askeri araçları alarak, rakip oyunculara karşı çevrimiçi mücadele ediyorsunuz. 2016 yılında piyasaya sürülen War Thunder’ın dünya genelinde 10 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor.