Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Geliştiriciler, Lady Dimitrescu İçin İlham Kaynaklarını Açıkladı

Resident Evil Village'ın sanat yönetmeni, oyunun hayranlarının kalbini anında kazanan bir vampir olan Lady Dimitrescu'nun yaratılmasına neyin ilham verdiğinden bahsetti.

Resident Evil Village‘ın son sunumunun ardından İnternet, oyunun ana düşmanlarından biri olacak yaklaşık 3 metre uzunluğundaki vampir Lady Dimitrescu için çıldırdı. Capcom, karakteri yaratırken geliştiricilere neyin ilham verdiğinden bahsetmeye karar verdi.

Resident Evil Village sanat direktörü Tomonori Takano, IGN ile yaptığı röportajda ekibin oyunculara vampirlerle bir yüzleşme sunmak istediğini, ancak geliştiricilerin pop kültüründe öne çıkan standart vampir enkarnasyonlarını yeniden yaratmak istemediklerini açıkladı. Lady Dimitrescu’yu yaratırken, ilhamlardan biri de Kan Kontes olarak da bilinen Macar aristokrat Elizabeth Batory’ydi.

Lady Dimitrescu 2

Yaratıcıların çalışmalarını dayandırdıkları diğer iki karakter kurgusal. Bunlar Addams Ailesi imtiyazından Morticia Addams (özellikle Anjelica Huston tarafından oynanan 1990’lar versiyonu) ve Japonya kökenli modern şehir efsanesinden bir hayalet olan Hasshaku-sama’dır.

Hasshaku-sama ilk olarak 2 kanallı forumda anonim bir gönderide göründü. İki metreden uzun, büyük beyaz bir şapka giyen bir kadın şeklini alan bir hayalet. Her on yılda bir bir köyde görünür ve birkaç gün içinde ölen yeni bir eş seçer. Hayalet, kurbanının aile üyelerinin seslerini taklit edebiliyor ve onu tuzağa düşürmek için kullanıyor. Hasshaku-sama sınırları içinde sıkışıp kaldığı için ölümden kaçınmanın yolu yerleşimi terk etmektir.

Hasshaku sama

Tomonori Takano, Lady Dimitrescu’dan çizdiği ilk konsept sanatının vampirin bir kapı aralığına sığacak şekilde eğildiğini gösterdiğini ortaya koydu. Bu çizimi tamamladıktan sonra, sanatçı ikramiyeyi vurduğunu anladı ve sahne sonunda oyuna ve yeni bir fragmana girdi. Buna rağmen karakterin popülaritesi geliştiriciler için büyük bir sürpriz oldu.

Resident Evil Village, bu yıl 7 Mayıs’ta çıkış yapacak. Oyun; PC, PlayStation 4, Xbox One, PS5 ve Xbox Series X / S’de aynı anda başlayacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.