Haber Global ekranlarındaki Az Önce Konuştum programının sunuculuğunu da yapan gazeteci Candaş Tolga Işık, oyun yayıncılığı hakkında yaptığı açıklama ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Kısa bir süre önce gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunmuş ve her gün 3-4 saat oyun canlı yayınları yaparak Türkiye’nin en büyük şirketinin CEO’sundan daha fazla kazanan bir yayıncı ile tanıştığını dile getirirken, bu yayıncı ile konuştukça çalışmaktan soğuduğunu söylemişti. Yapılan bu paylaşım kısa süre içerisinde pek çok kullanıcı tarafından eleştirildi.
Gazeteci Candaş Tolga Işık Açıklamasına Yayıncılardan Tepkiler Gecikmedi
Hem Twitch Türkiye’nin hem de Twitter Türkiye’nin en popüler isimlerinden biri olan Ahmet “Jahrein” Sonuç Candaş Tolga Işık’ın bu açıklamasına tepki göstererek bir teklifte bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Jahrein, “Candaş Bey siz yine tanınan birisiniz. Bütün masraflar benden. Oyunu, pcsi, stüdyosu, interneti. Günde 3-4 saat yayın açarak o kadar kazanın ben bir daha yayın açmayacağım.” şeklinde bir teklifte bulunurken, “Küçümsemek kolay ama yayıncılık hiç de kolay değil. 7/24 bir iştir. Merak ediyorsanız anlatırım.” sözlerine yer verdi.

Jahrein’in bu açıklamasının ardından pek çok yayıncı da Tolga Işık’ın bu açıklamasına tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesinin ardından Tolga Işık yeni bir açıklama yaparak hiç kimsenin işini ve emeğini küçüksemediğini söyleyerek, ““Öyle anlaşıldıysam da hepinizden tek tek özür dilerim. Bambaşka bir şey anlatmaya çalışıyordum. Senin gibi aklına güvendiğim arkadaşlarla biraraya gelip anlamayı, anlatmayı da çok isterim.” paylaşımını yaptı.