Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Frost Giant’ın Yeni RTS Oyunu Milyonlarca Dolar Topladı

StarCraft 2 ve Warcraft 3: The Frozen Throne genişlemesinin birkaç önemli geliştiricisi, bir RTS üzerinde çalıştıkları yeni bir stüdyo kurdu. Ekip, bu amaçla şimdiden 34 milyon doların üzerinde para topladı.

Daha önce Blizzard Entertainment‘ta çalışmış olan ve RTS türünün önemli isimlerinin kurduğu Frost Giant isimli stüdyodan Unreal Engine 5 kullanan yeni bir RTS oyunu göreceğiz. Asıl önemli kısım ise, Frost Giant şimdiden yatırımcılardan ve sponsorlardan on milyonlarca dolar bağış topladı.

Stüdyo, 2020 yılında StarCraft 2’nin direktörlüğünü yapan Tim Morten ve Warcraft 3: The Frozen Throne’da baş kampanya tasarımcısı olan Tim Campbell tarafından kuruldu. Frost Giant bugüne kadar 34.7 milyon dolar topladı ve geliştirmeyi bir süre önce tüm hızıyla başlattı. Yeni RTS oyunu bu yıl duyurulacak. Yatırımcılar arasında Kakao Games (PUBG yayıncısı) ve Riot Games gibi önemli şirketler olduğunu belirtelim. Finansal desteği artırmak için kısa süre önce düzenlenen kampanya, şirket için rekor kırdı ve ekibin yaratıcıların hesaplarına 25 milyon dolarlık fon sağlamasını sağladı.

Frost Giant ‘Destansı Bir RTS Oyunu’ Sunacak

Frost Giant

Şu ana kadar oyunun kendisi hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Bu proje, hem türün emektarlarına hem de yeni gelenlere hitap edecek bir “destansı bir RTS oyunu” olarak tanımlandı. Oyunun ayrıca hayranları kendi haritalarını oluşturma konusunda tatmin etmesi de beklenen özellikler arasında. Bunun yanı sıra proje, eşli oynanışın yanı sıra e-spor maçlarına uygun bir PvP seçeneği de sunacak. Hikaye kampanyasının planlanıp planlanmadığını şuan bilmiyoruz ancak Frost Giant tarafından toplanan fon miktarı göz önüne alındığında, oyun hikaye modu sunmaz ise şaşırırız.

Oyun Unreal Engine 5’te geliştiriliyor ve şu anda 50 kişilik bir ekibe sahip. Daha önce geliştiriciler, Blizzard için klasik RTS oyunlarının oluşturulmasına yardımcı oldu ancak yeni oyunları eski fikirlerin daha güzel bir kopyası olmayacak. Yazarlar yeni çözümler sunmak istiyor ve önceliklerden biri, türe yeni başlayan insanlar için dostane olacak bir proje geliştirmek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.