Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Fortune 500 Listesi Yayınlandı, İşte Şirketlerin Yer Aldığı Sıralar

Her yıl yayınlanan Fortune 500 listesi yayınlandı. Bilindik birçok büyük şirket bu listedeki yeni yerlerini öğrendiler.

Her yıl açıklanan Fortune 500 listesi yayınladı. Dünyanın önde gelen şirketleri bu listedeki yerlerini alırken, bazı şirketler listede üst sıralara tırmandı bazıları ise bulundukları konumdan önceki yıla göre düşüş yaşadılar.

Bugün biz ise önde gelen şirketlerden biri olan Apple’ı ele alacağız.

Fortune 500 listesi

Apple bir sürü ürün üretiyor ve milyonlarca kişiye hizmet veriyor. Apple geçen yıl bir sıra düşerken, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük şirketlerin yıllık Fortune 500 sıralamasında gelir bazında üçüncü sırayı geri aldı.

Daha önce de belirtildiği gibi, Apple, ExxonMobil’in üçüncü sırayı aldığı yıllık Fortune 500 sıralamasında geçen yıl dördüncü sırada yer almıştı. Şimdi, şirket eski yerini geri aldı ve bununla birlikte şirket, üst üste sekiz yıl boyunca ilk 5’te yer almayı başardı.

Apple, geçen mali yılda 274,5 milyar dolar gelir elde etti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 5,5’lik bir artış anlamına geliyor. Toplamda, Apple yüzde 3,9 artışla 57,4 milyar dolar kar elde etti. İlk başta Walmart gelirken, Amazon ikinci sırayı aldı. Apple, küresel sağlık krizleri nedeniyle çok sayıda komplikasyon ve engelle karşılaştı.

Apple’ın üçüncü sırasının dışında, Alphabet gibi diğer teknoloji devleri dokuzuncu sırayı aldı, Microsoft on beşinci sırayı alırken, Facebook ise otuz dördüncü sırayı aldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.