Fortnite Bölüm 4‘ün piyasaya sürülmesiyle Epic Games, oyunun Unreal Engine 5.1’de sunulan en son özellikleri kullandığını açıkladı. Oynaması ücretsiz olan bu oyun, lansmanından bu yana hem Bölümler hem de Sezonlarla ayrılmış çeşitli içeriklerle güncellendi. Son bölüm ise kısa süre önce büyük değişimlerle yayınlandı.
Unreal Engine 5, Epic Games’in bu yılın başlarında oyun geliştiricilerin kullanımına sunulan tescilli oluşturma aracının en son sürümü olarak yayınlandı. Bu oyun motorunun, özellikle büyük oyun dünyaları için görsel doğrulukta büyük bir adım olduğunu biliyoruz. Geçen yıl oyun motorunu güncelleyen Epic Games, blogunda oyunun Unreal Engine 5.1’de sunulan teknik özelliklerden nasıl yararlandığını açıkladı.
Fortnite’a Yeni Nesil Yansımalar Eklendi
Bunlardan ilki, Unreal Engine 5’in Lumen, Nanite, Virtual Shadow ve Temporal Super Resolution görsel yükseltmeleri olarak açıklandı. Bunların tümü, kare hızından ödün vermeden hem yüksek kaliteli görseller sağlamaya yardımcı olan yeni nesil grafik teknolojileri olarak bu sene piyasaya sürüldü. Örneğin Lümen yansımaları, su gibi yüzeylerde veya yansımalı aydınlatmaya sahip iç mekanlarda tespit edilebilen yüksek kaliteli ışın izlemeli yansımalar diyebiliriz.
Fortnite’daki bu yeni Unreal Engine 5 özellikleriyle, PC kullanıcıları için video ayarları da değiştirilecek ve bunların çoğu yukarıda belirtilen belirli özelliklerle ilgili performans ve belirli ayarlarla ilgili olacak. Blog yazısı, Epic Games’in Unreal Engine 5.1‘in özellikleriyle birlikte çalışmasını sağladığı için Fortnite’ın PC sürümündeki DLSS’nin devre dışı bırakılacağını belirtti.
PlayStation 5 veya Xbox Series kullanıcıları için bu görsel yükseltmelerin görülebilmesi için 120 FPS modu ayarının kapalı olması gerekecek ancak bu görsel yükseltmelerle Epic Games, PC’deki eski destekte değişiklikler olacağını belirtti. Özellikle, Fortnite gelecekte Windows 7 veya 8’de desteklenmeyecek ve bundan böyle Bölüm 4 Sezon 2’yi oynamak için Windows 10 gerekecek.
Blog gönderisine göre, Fortnite teknolojisiyle birlikte geliştiğinden, bu eski sistemler üzerinde çalışırken uygulanmayan modern özelliklerin yanı sıra güvenlik riskleri de söz konusu.