Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Fortnite Vs PUBG, Haritalar, Silahlar Ve Daha Fazlası!

PUBG mi yoksa Fortnite mı daha iyi?

Battle royale modunun en iyi iki oyunu olarak günümüzde 200 milyondan fazla oyuncu kitlesine hitap eden PUBG ve Fortnite 2017 yılından bu yana kıyasıya rekabet içerisinde. Peki Fortnite ve PUBG arasındaki farklar, benzerlikler, silah modelleri, rekabetçi yapı hangisinde daha iyi?

Fortnite Vs PUBG Haritalar Silahlar Ve Daha Fazlası 2

PUBG, Fortnite’dan bir  kaç önce piyasaya çıkmasına rağmen Fortnite kadar hızlı bir şekilde yayılmadı. Gerçekçi yapısı ile Fortnite’dan oldukça ayrılan PUBG, rekabetçi yapısı ile oyuncuları tatmin etmeyi başardı. PUBG İle devam edecek olursak, oyun içerisinde 100 farklı oyuncuyu karşı karşıya getiriyor. Ancak bu oyuncular arasında botlarda yer alıyor. Yani haritanın neresine atlarsanız atlayın bu botlardan bir kaç tanesi sizi savaşmaya teşfik etmek için karşısına çıkacak. Benzersiz çok sayıda silah modelini hem sesleri hem de tasarımları ile oyuncular ile buluşturan PUBG gerçekçi yapısı ile Fortnite’dan epey farklı bir konumda yer alıyor.

Özellikle mobil platformda düşük modellerde bile rahatlıkla oynanan PUBG bu alanda Fortnite’a adeta fark attı. Çünkü cep telefonunda Fortnite oynamak isteyen oyuncular ne yazık ki yüksek telefon gereksinimleri ile karşılaştılar. Birbirinden farklı haritalara da sahip olan başarılı oyun 2018’in en çok kazanan ikinci oyunu olmuştu. En çok gelir elde eden oyun Fortnite’dı.

Gelelim Fortnite’a rengarenk yapısı ile gerçeklikten ziyade fantastik bir yapıya sahip olan Fortnite, PUBG’den sonra yayınlanmasına rağmen inanılmaz bir popülariteye ulaştı ve kısa sürede en yakın rakibini geride bıraktı. PUBG’ye göre daha tempolu ve hızlı bir oynanışa sahip olan Fortnite görsel efektler bakımından da oldukça yoğun bir yapıya sahip.

Fortnite içerisinde oyuncular yüksek noktalara çıkabilmek için fantastik bir özellik olarak duvarlar örerek çıkarken, PUBG’de böyle bir durum yok. PUBG ağaçlar, kayalar, güneşli ve yağmurlu hava gibi özellikleri ile oyunculara daha gerçekçi bir hayatta kalma oyunu sunuyor. Fortnite’da ise durum tam tersi.

Oyuncular gerçek bir arazi yerine rengarenk bir harita üzerinde gerçek oyuncular ile karşı karşıya geliyor ve hayatta kalmaya çalışıyorlar. Silah modellerinden söz edecek olursak, oyun içerisinde oldukça tanıdık silah modelleri yer alıyor almasına ancak ateş etme efektleri ve sesleri gerçeklikten oldukça uzak.

Gelelim etkinliklere. Fortnite etkinlik ve dağıttığı ödüller ile PUBG’yi epey geride bıraktı. Espor alanına hızlı bir giriş yapan Fortnite, çeşitli turnuvalar ve etkinlikler ile milyonlarca dolar ödül dağıtmaya devam ederken, PUBG ise binlerce dolar dağıtıyor.

PUBG’nin haritaları da Fortnite’a göre daha büyük boyutlara sahip.

Sonuç

  • Eğer gerçekçi bir mücadele istiyorsanız tabii ki PUBG, ancak yavaş oynamayı sevmiyor hızlı bir yapıda mücadele etmek istiyorsanız Fortnite’ı tercih
  • İki oyun sık sık güncelleme alarak oyuncularına yeni içerikler sunmaya devam ediyor.
  • Rekabetçi yapı bakımından PUBG ön plana çıkarken, zengin içerik bakımından ise Fortnite rakibi karşısında üstünlük gösteriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.