Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Football Manager 2019 Hazır Taktikler Rehberi

Hangi Football Manager 2019 taktiği size daha uygun?

Football Manager 2019 bu sene yenilenen bir arayüz, farklı özellikler ve taktik – antrenman ekranlarıyla geldi. Oyunda yer alan yeni hazır taktikler ise özellikle acemi oyuncuların işini bir hayli kolaylaştırıyor. Football Manager 2019 hazır taktikleri içinde herkese uygun seçenekler bulunuyor.

football manager 2019 hazir taktikler rehberi 1

Football Manager 2019 Hazır Taktikler Rehberi

Topa Hükmetmek

Bu taktikte neredeyse bütün ilk 11’inizin topa sahip olmak için uğraşması gerekiyor. Bu sayede takımınız farklı durumlarda da pozisyonu elden bırakmayacaktır. Taktik için takımınızın antrenmanlarının da yoğun olması gerekiyor.

Yüksek pres ve yüksek tempolu bir stil olduğu için takımınız kolaylıkla yorgun düşecektir. Fakat rakip takım da 90 dakika karşınızda durmakta zorlanacaktır.

Gegenpress

Liverpool patronu Jurgen Klopp tarafından popüler hale getirilen Gegenpress taktik felsefesi, aslında Football Manager 2019’un en kolay taktikleri arasında sıralanıyor. Bu taktiği uygularken dayanıklılığı yüksek ve hızlı oyunculara ihtiyacınız var çünkü tempo oldukça yüksek. Buna rağmen pek çok kişi zayıf takımlarda da Gegenpress taktiğini başarıyla uyguluyor.

Tiki-Taka

Takımızda fiziksel olarak çok güçlü olmayan, boyu da kısa oyuncular varsa ne yaparsınız? Yapmanız gereken şey oyunu değiştirmek. Zamanında Johan Cruyff bunu uygularken, sonrasında da Tiki-Taka taktiği Lionel Messi, Xavi ve Andres Iniesta üçlüsüyle özdeşleşti.

Tiki-Taka uygularken kısa ve seri paslar yapacak, defansif çizgiyi ileride kuracaksınız.

Dikey Tiki-Taka

Dikine Tiki-Taka normal Tiki-Taka’nın isminden de anlaşılacağı gibi daha direkt oynanan versiyonu. Bu taktik İspanya Milli Takımı tarafından uygulanırken, paslaşarak sabırla beklemek yerine daha çok dikine oynanıyor.

football manager 2019 hazir taktikler rehberi 2

Kanat Oyunu

Bu seferki daha geleneksel bir FM 19 taktiği ve formasyonu. Kanat oyununda topu mümkün olduğunca çabuk şekilde çizgilere taşıyoruz ve hızlı beklerle destekleyerek bindirme yapıyoruz. Bu taktikte özellikle hızlı kanat oyuncularının yeri büyük.

Doldur Boşalt

Doldur boşalt oyununun temel amacı topu mümkün olduğunca hızlı bir şekilde rakip savunmaya yollamaktır. Özellikle mağlup olduğunuz maçların sonlarına doğru kullanabilir, uzun oynayarak gol arayabilirsiniz.

Hızlı Kontra Atak

Bu taktikte rakip size gereğinden fazla bindirme yapınca orta sahalarınız ve forvetleriniz hızlıca açıklar arayacaktır. Özellikle karşı takımın baskılı oynadığı zamanlarda bu taktiği kullanarak kolaylıkla boşluklardan yararlanabilirsiniz.

Organize Kontra Atak

Hızlı kontra atak taktiğiyle bu taktik arasındaki temel fark oyuna başlayacak olan ilk 11’inizdeki seçim. Bu taktikte hücum paslaşmaları daha direkt bir şekilde dikine oynanıyor ve oyuncularınız anlık olarak değil planlı hareket ediyorlar.

Catenaccio

En eski İtalyan savunma taktiklerinden birisi olan Catenaccio’nun amacı rakibi yormak ve fırsatları kollamak. Taktiği uygulamak için çok iyi bir defans hattınızın olması gerekiyor çünkü oyunu kendi yarı sahanızda kuracaksınız. Aynı zamanda oyuncularınızın arasındaki iletişim de önemli.

Kaleye Otobüs Çekmek

Zafer kazanma şansınız çok düşük olduğunda bu taktik kimi zaman hayat kurtarıcı olabilir. Hatta birçok kez Jouse Mourinho’nun da aynı taktikle başarı yakaladığını görmüştük. Geride oyun kuran takımınız her fırsatta vakit geçirmeyi kollayacak, oyunun temposunu düşürecek ve rakibin formasyonunu bozmaya çalışacaktır. Sonrasında ise duran toplar sizin gol yollarında en büyük şansınız olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.