Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Fitbit, Sense ve Versa 3 Akıllı Saatlere Google Asistan Desteği Ekledi

Fitbit tüm bunların yanı sıra geceleri otomatik SpO2 takibi ve yeni telefonla arama işlevi ekledi.

ABD’de bugün başlayan yeni güncelleme sayesinde Fitbit Sense ve Fitbit Versa 3‘e Google Asistan desteği geliyor. Bunun yanı sıra, Fitbit OS 5.1 ayrıca yeni kan oksijen izleme özellikleri, Alexa’dan sesli yanıtlar için destek ve saatlerin arama ve mesajlaşma özelliklerinde iyileştirmeler ekledi.

Fitbit Sense ve Versa 3 Akilli Saatlere Google Asistan Destegi Ekledi 2

Her iki akıllı saat de zaten Amazon’un Alexa’sını destekliyor, ancak Google Assistant Fitbit’in eklenmesiyle, iki sesli asistan arasında yerleşik bir seçim sunan ilk akıllı saatler haline geldiklerini söylüyor. Şirket bu yılın başlarında akıllı saatleri duyurduğundan beri Google Asistan desteği kartların üzerinde. Arama devi şu anda Fitbit’i satın alma sürecinde olduğundan, bunların Google’ın sesli asistanını destekleyen son Fitbit cihazları olma ihtimali düşük. Hangi sesli asistanı kullandığınızı değiştirmek istiyorsanız, Fitbit bunu yardımcı uygulamadan yapabileceğinizi söylüyor.

Ancak bu, Fitbit’in Alexa işlevini görmezden geldiği anlamına gelmez. Fitbit OS 5.1 ayrıca Alexa’nın, yanıtlarını ekranda görüntülemek yerine akıllı saatin hoparlörü aracılığıyla sorgularınıza sesli olarak yanıt verebilmesini sağlar.

Saatlerin arama ve mesajlaşma işlevi de güncellemeyle iyileştiriliyor. Fitbit Versa 3 ve Sense artık dahili hoparlörlerini ve mikrofonlarını kullanarak yakınlarda bir telefon varken aramaları doğrudan yanıtlayabiliyor. Önceden saatler aramaları kabul etmek veya reddetmek için kullanılıyordu, ancak kullanıcılar yine de telefonun kendisine konuşmak zorundaydı. Fitbit ayrıca saatlerin artık Android’deki metin mesajlarına yanıt vermek için sesten metne komutları destekleyeceğini söylüyor.

Son olarak, saatlerin SpO2 kan oksijen takibi bazı iyileştirmeler alıyor ve Fitbit artık kan oksijen verilerini görmek için özel bir saat kadranı kullanmanıza gerek olmadığını söylüyor. Ancak, bu bilgiyi bir saat yüzünden almak isteyen biriyseniz, şirket yıl sonuna kadar saatlere yeni SpO2 saat yüzleri geldiğini söylüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.