Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Farming Simulator 22, Yeni Oyun Motoru ile Çağ Atlayacak

Farming Simulator 22'nin geliştiricileri, GIANTS Engine 9 grafik motorunun sunduğu iyileştirmeleri tartıştı ve yapım modunu çalışırken gösterdi.

GIANTS Software, hit çiftçilik simülatörü serisinin en son bölümü olan Farming Simulator 22‘deki motor ve grafik iyileştirmelerini tartışan ilginç bir video yayınladı.

Oyun, stüdyonun tescilli yeni nesil teknolojisi olan GIANTS Engine 9 üzerinde geliştiriliyor. Önceki oyunla karşılaştırıldığında, diğerlerinin yanı sıra PC’de DirectX 12 desteği sunacak.

Geliştirici ekip, Farming Simulator 22‘nin ekranda görünene bağlı olarak daha düşük veya daha yüksek kaliteli dokular yükleyeceği doku akışı gibi optimizasyonu iyileştirmek için çözümler de hazırladı. Bu, verilerin yüklenmesini hızlandıracak ve haritada daha fazla nesnenin görünmesine izin verecek.

Benzer bir rol, oyun motorunun görünmez kalan öğeler üzerinde karmaşık grafik işlemler gerçekleştirmesini durduracak olan Occlusion Culling tarafından oynanacak. Örneğin, oyuncu mevcut konumundan onları göremiyorsa, bir ahırın arkasındaki sandıklar oluşturulmayacak.

Farming Simulator 22

Farming Simulator 22 Grafikleri Çağ Atlayacak

Farming Simulator 22‘deki grafikler, Temporal Anti-Aliasing (TAA) ve Parallax Occlusion Mapping gibi yeni grafik efektlerle GIANTS Engine 9‘un geliştirilmesinden faydalanacak. Gölge sistemi de geliştirilecek.

Videoda, geliştiricilerden biri ayrıca ekibin Unreal Engine’i kullanmamaya karar verdiğini, çünkü Farming Simulator markasının fizik simülasyonu yapan sistemler veya bitki senkronizasyonu gibi özel çözümler gerektirdiğini ve bu nedenle birine uyum sağlamanın zahmetli olacağını açıkladı.

Ek olarak, tescilli teknolojinin kullanımı, yazarların, serinin sürekli popülerliğini sağlayan önemli bir unsur olan mod yapım topluluğu için güçlü araçlar sunmalarını büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Birkaç gün önce GIANTS Software’in, hem araziyi şekillendireceğimiz hem de üzerine binaları yerleştireceğimiz, bu işlevler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapacağımız bina moduna ayrılmış başka bir video yayınladığını belirtmekte fayda var. Geliştiriciler, kullanıcı ara yüzünü tamamen geliştirdi ve haritaya yerleştirebileceğimiz nesne sayısını büyük ölçüde artırdı.

Farming Simulator 22, PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’ye geliyor. Oyun 22 Kasım 2021‘de çıkış yapacak.

GIANTS Engine 9: Improvements in Farming Simulator 22

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.