Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Far Cry 6 Işın İzleme ve FSR Tanıtım Fragmanı Yayınlandı

Ultra güçlü bilgisayar sahipleri Far Cry 6'da ışın izlemeden yararlanabilecek ve AMD'nin FSR teknolojisi performansa yardımcı olacak.

Ubisoft’ta 3D Takım Lideri Programcısı olan Stephanie Brenham, Far Cry 6‘nın yakında piyasaya sürülmesini kutlamak için oyunda kullanılan grafik teknolojilerini ve hangi donanım platformlarında kullanılabileceğini anlattığı bir röportaj verdi.

Bu röportajda, kullanıcıları maksimum grafik kalitesinden yararlanabilecekleri bilgisayarlara özellikle değinildi. Işın izleme olacak, FPS sınırı olmayacak, Yüksek Görüş Alanı ayarı olacak, ultra geniş çözünürlük desteği ve aynı anda birkaç monitör desteği de bulunacak. Bu seçenekler konsol oyuncuları için geçerli olmayacak ancak ön koşul, güçlü bir donanım olacak.

En yüksek ayarlar (30 FPS / 4K / Işın İzleme) hızlı bir işlemci (en az i7-10700K / Ryzen 7 5800X), 16 GB RAM ve GeForce RTX 3080 veya Radeon RX 6800 gerektirecek. Far Cry 6 sistem gereksinimlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Far Cry 6 FSR

Far Cry 6 Grafikleri ile Büyüleyecek

Işın izleme ve AMD FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) teknolojileri yalnızca bilgisayarda çalışacak. FSR teknolojisi ile AMD ve Nvidia ekran kartı sahipleri (GTX 10/16 serisinden başlayarak) FPS sayısının değerini yüzde 30 civarında artıracak. Bu, daha zayıf konfigürasyonlara sahip kullanıcıların daha yüksek çözünürlüklerde sorunsuzca oynamasını sağlayacak. Spesifik testler için oyun çıkana kadar bekleyeceğiz.

Yeni nesil konsollarda (Xbox Series S/X, PlayStation 5) Ubisoft’un önceliği, 4K çözünürlükte ve 60 FPS değerinde akıcı bir oyun deneyimi elde etmekti. Bu yüzden yukarıdaki teknolojiler devre dışı bırakıldı.

Far Cry 6, bu yıl 7 Ekim‘de PC, PlayStation 5, Xbox Series S/X, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak. Google Stadia ve Amazon Luna yayın platformlarının kullanıcıları da oyunu oynayabilecek.

Özetlemek gerekirse ışın izleme ve FSR teknolojisi yalnızca PC sahiplerine özel olacak ancak yeni nesil konsollarda 4K 60 FPS deneyimi sağlanacak.

Oyun çıkmadan önce Far Cry 6 Ön İnceleme haberimizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Oyun ilginizi çekiyorsa 269 TL fiyat etiketiyle Epic Games Store üzerinden ön sipariş verebilirsiniz.

Far Cry 6 AMD Featurette

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.