Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Facebook’un Etkileşimli COVID-19 Haritası Eyalete Göre Belirtileri Gösteriyor

Mark Zuckerberg yeni bir covid-19 haritasını yayınladı.

Facebook, son haftalarda koronavirüs kriziyle başa çıkmak için bir dizi önlem başlattı. En sonuncusu, ABD’deki kullanıcılardan bildirilen ilçe ilçe COVID-19 semptomlarını gösteren yeni bir interaktif harita. Facebook anketleri aracılığıyla Carnegie Mellon Üniversitesi ortaklığıyla elde edilen veriler, salgın boyunca güncellenecektir. Şirket ayrıca, Facebook’un faaliyet gösterdiği diğer ülkeler için benzer semptom haritaları oluşturmak amacıyla önümüzdeki günlerde küresel olarak semptom anketleri yapmayı planladığını açıkladı.

Facebookun Etkileşimli COVID 19 Haritası Eyalete Göre Belirtileri Gösteriyor 1

Bir Facebook gönderisinde , CEO Mark Zuckerberg, yapmış oldukları istatistiksel sayfayı kullanıcılar ile paylaştı. Haritaların yerel yönetimlere ve halk sağlığı yetkililerine kaynakların nereye tahsis edileceğini ve nihayetinde farklı yerleri yeniden açmaya ne zaman güvenli olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacağı umulmaktadır.

Facebook, koronavirüsle mücadele çabalarını destekleme konusundaki muazzam etkisini sürdürmekte yalnız değil. Apple ve Google her ikisi de akıllı telefon tabanlı bir sözleşme izleme sistemi üzerinde çalışmaya başlarken, Instagram kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger kısa süre önce COVID-19’un gerçek zamanlı olarak yayılmasını izlemek için metrikleri kullanan rt.live’ı başlattı.

Facebookun Etkileşimli COVID 19 Haritası Eyalete Göre Belirtileri Gösteriyor 2

Bu arada Facebook, yetkililerin virüsün yayılmasını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için üç yeni araç üzerinde çalışıyor – ortak konum haritaları, hareket aralığı eğilimleri ve sosyal bağlantı endeksi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.