Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Facebook, VR Oyunlarında Reklamları Test Etmeye Başlayacak

Facebook, VR oyunlarında reklamları test etmeye başladı ve ilk reklam Baston isimli oyunda denenecek.

Facebook, kullanıcıların Facebook profillerinden alınan verileri kullanarak birkaç hafta içinde Oculus Quest oyunlarına ve uygulamalarına reklam yerleştirmeyi başlamayı planlıyor. Facebook bir blog yazısında planlarını detaylandırdı ve reklamların “kendi kendini idame ettiren bir platform oluşturmamızı sağlamanın önemli bir parçası” olduğunu söyledi.

Facebook Oculus VR

Bu kaçınılmaz adım, Facebook’un yeni Oculus başlık sahiplerini bir Facebook hesabı kullanmaya zorlamasından bir yıldan kısa bir süre sonra geldi. Ve elbette, reklamlar, Facebook profilinizden bilgi alabilecek.

Bu kişiselleştirilmiş veriler, görüntülediğiniz ve yüklediğiniz uygulamalar ve hatta tıkladığınız diğer reklamlar gibi Oculus’ta yaptıklarınızın çoğunu içerir. Özel konuşmalarınız veya “Oculus Move’a vermeyi seçtiğiniz herhangi bir kilo, boy veya cinsiyet bilgisi” gibi daha hassas materyalleri içermez. Muhtemelen Facebook profilinizdeki herhangi bir yaş veya cinsiyet bilgisini, pazarlama stratejisi olarak diğer reklam verenlere satabilir.

Geliştiriciler oyun içi reklamlardan para kazanabilecekler ve Facebook gelirin bir kısmını elinde tutacak. The Verge’e göre Facebook, reklamların eninde sonunda Oculus Home hub’ına ulaşıp ulaşmayacağına karar vermediğini söylüyor. Bu test, herhangi bir web sitesinde evde görünecek düz reklamlar içindir, ancak Facebook, “VR’a özgü yeni reklam biçimlerini de araştırdığını” söylüyor.

İlk reklamlar Blaston adlı bir oyunda görünecek ve akabinde diğer uygulama ve oyunlarda da yer alacak.

Son olarak, tek tek reklamları bildirmek veya gizlemek için bir açılır menü olacak, ancak Facebook reklamları tamamen devre dışı bırakma seçeneğinden bahsetmiyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.