Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Eski Valve Çalışanı: Steam PC Oyunculuğunu Öldürüyor

Eski çalışandan Steam'e ağır eleştiriler!

Son zamanlarda Epic Games Store çok sık tartışılıyor ve bunda bünyesine geçirdiği exclusive oyunların payı büyük. Diğer yandan kızgın ve öfkeli oyuncular da var çünkü Steam dışında bir platform kullanmaya sıcak bakmıyorlar. PC oyuncularının çoğunluğu Epic Games’in oyunları kendine özel satmasından rahatsız olurken, eski bir Valve çalışanı ise bir zamanlar çalıştığı firmanın PC oyunculuğunu öldürdüğünü, yüzde 30’luk komisyonun sürdürülemez olduğunu ve Epic Games’in bunu düzelttiğini iddia etti.

eski valve calisani steam pc oyunculugunu olduruyor 1

Richard Geldreich adlı eski Valve çalışanı bir dizi tweet atarken, hem takipçileriyle tartıştı, hem de şaşırtıcı açıklamalara imza attı. Steam’in yüzde 30 komisyonla PC oyunculuğunu öldürdüğünü iddia eden Geldreich, bu sayede firmanın çok fazla para kazandığını ve aynı zamanda amacından da saptığını belirtti. Aslında bu da son birkaç yılda Valve’in hiç büyük oyun çıkarmamasının gerekçesi olabilir.

Steam’in Valve’e çok kâr sağladığını belirten eski yapımcı, bu platformun adeta sanal bir para basma makinesi gibi olduğunu, Valve’in ortaklarına ve çalışanlarına karşı kötü bir tutumu olduğunu savundu.

Geldreich’e göre Epic Games’in özel oyun anlaşmaları bir süre daha devam edecek ve kolay kolay vazgeçilmeyecek. Ona göre Steam artık bağımsız, ikinci sınıf, erotik içerikli oyunların mekanı olacak. Epic Games ve diğer platformlarda ise AAA oyunlar yer alacak.

Açıkçası gördüğüm kadarıyla Richard Geldreich Valve’de pek iyi vakit geçirmemiş ve firmaya karşı da epey sinirli. Diğer yandan dediklerinin ne kadarının gerçekleşeceğini ise zaman içinde göreceğiz. Şu anda Epic – Steam savaşında iki taraf gözüküyor: oyuncular ve yapımcılar. Oyuncuların çoğunluğu açıkça Steam’in tarafını tutarken, yapımcı firmalar ise aldığı düşük komisyonlar sebebiyle Epic Games’i tercih etme eğiliminde.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.