Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Epic Games: Valve Kâr Payını Düşürürse Özel Oyunlardan Vazgeçeriz

Tim Sweeney yeni açıklamalarıyla bir kez daha Steam - Valve'e meydan okudu.

Son dönemde Epic Games ve Valve arasındaki ‘oyun pazarı savaşı’ giderek kızışırken, yine ilginç bir gelişme yaşandı. Epic Games CEO’su Tim Sweeney bir dizi açıklama yaparken, Steam’in kalıcı yüzde 88’lik gelir payından vazgeçmesi halinde, Epic Games olarak özel oyun anlaşmalarından vazgeçebileceklerini, hatta kendi oyunlarının dağıtımı için de Steam’le anlaşabileceklerini belirtti.

epic games valve kar payini dusururse ozel oyunlardan vazgeceriz 1

Kullanıcılardan gelen soruları yanıtlayan Epic Games CEO’su, gelecekteki tutumlarının Valve’e bağlı olduğunu söylerken, bir kullanıcı da Epic’i suçladı ve oyuncuların yaşananlara tepki gösterdiğini ifade etti. Tim Sweeney ise Epic olarak pistte kalmaya devam edeceklerini, PC oyun geliştiricileri ve dağıtımcıları için birincil problemin yüzde 30’luk pazar payı (Steam’i kast ediyor) olduğunu, bunu düzeltmeye de kararlı olduklarını belirtti.

Buna rağmen Tim Sweeney Valve hakkındaki yorumlarını ısrarla devam ettirdi ve Valve’in yüksek kâr payını bir kenara bırakması halinde bunun PC oyun tarihi için bir dönüm noktası olacağını, gelecek nesilleri de etkileyeceğini söyledi.

Açıkçası Valve bu tartışmalarda şimdiye kadar hep sessiz kalan taraf oldu ve gerek Epic Games, gerek Tim Sweeney devamlı açıklamalar yapıyor. Yine de belki yakın zamanda Valve’den, hatta Gabe Newell’ın kendisinden bile bir ‘savunma’ gelebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.