Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Yayıncı, Oyuncu Ve Podcast Mikrofonları

En iyi yayıncı mikrofonları nelerdir? En iyi oyuncu mikrofonları nelerdir? En iyi podcast mikrofonları nelerdir?

Son 5-6 yıllık süreçte Twitch, YouTube ve çeşitli daha birçok yayıncı platformu sayesinde yayıncılık, oyunculuk (Gamerlık) ve Podcast oldukça ilerledi. Yayın yapan veya oyun oynayan herkes karşı tarafa seslerinin düzgün ve kaliteli gitmesini istedikleri için kaliteli mikrofon arayışına girdiler. Özellikle profesyonel olarak yayıncılık ile ilgilenen kişiler bu duruma çok fazla önem gösteriyorlar ve ellerinin altında minimum 1.000 TL’lik yayıncı mikrofonları mevcut. Elbette bu mikrofonları sadece yayıncılar değil aynı zamanda podcast yayınları yapan kişilerde kullanıyor. Bu yazımızda ise size en iyi yayıncı, oyuncu ve podcast mikrofonlarının bir listesini hazırladım. Bu liste sayesinde eğer sizde yayın yapmak istiyor ancak hangi ekipmanı almanız gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorsanız yardımcı olmasını umuyorum.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 1

Blue Yeti X – 169 Dolar

En çok satan Blue Yeti’nin yenilikçi tasarımına dayanan Yeti X, daha net, daha odaklanmış alma modelleri için içeride dört kapsül kondansatör dizisine sahiptir. Kayıt ve akış için kardioid, konferans görüşmeleri için omni, podcast röportajları için çift yönlü ve ASMR kayıtları gibi sürükleyici deneyimler için stereo arasında geçiş yapabilirsiniz. Yeti X’in 11 segmentli LED ölçüm cihazı ile yayın sesinizin kontrolünü elinize alın. Bir bakışta ses seviyenizin çok yüksek veya çok düşük olup olmadığını kontrol edebilir ve buna göre ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda Blue Yeti X, Nano ve orijinal Yeti’nin hibrit bir modelidir. Ses kaliteli birinci sınıf olan Blue Yeti X’in Türkiye’de satışı yok ancak eğer yurtdışından getirtebilirsiniz perakende fiyatı 169 Dolardır.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 2

Elgato Wave 3

Wave 3, kullanımı kolay ve çoğu masa kolu koluyla uyumlu, inanılmaz ses veren, özelliklerle dolu bir 96kHz mikrofondur. Dijital ses mikseri, oyun sesi ve OBS ve Xsplit’e aktarılabilen cihazlar için 8 kanala kadar izin vererek ses mühendisi olmanıza gerek kalmadan ses akışlarınız üzerinde size daha fazla kontrol sağlar. Elgato Wave 3 henüz Türkiye’ye gelmedi. Yurtdışından almak isterseniz 189 Dolar gibi ortalama bir fiyata sahip.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 3

JLab Audio Talk GO

50 $ ‘lık JLab Audio Talk GO, belirli bir bütçeyle podcast yayıncıları ve flamalar için iyi bir ses veren mikrofon sağlama konusunda harika bir iş çıkarıyor. Talk GO’nun küçük yapısı ve yardımcı standı, iyi hareket eden ve masanızda fazla yer kaplamayan bir mikrofon arayanlar için mükemmeldir. Mikrofonun Türkiye’de ki fiyatı ise ortalama olarak 1.200 ila 1.300 TL arasındadır.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 4

HyperX Quadcast

Oyun odaklı HyperX Quadcast S, kullanımı kolay, net bir mikrofon arayan yayıncılar için mükemmel bir mikrofondur. Ses kalitesi açısından Yeti X ile tam olarak eşleşmese de, Quadcast S tasarım ve özellik setinde bunu telafi ediyor. Dahili şok bağlantısı tek başına bu HyperX mikrofonu almak için yeterli bir nedendir. İyi şok montajları oldukça pahalıdır, bu da mikrofonun akış sırasında herhangi bir kazara çarpma ve gürültüyü almasını önlemeye yardımcı olur. Bir başka güzel özellik, mikrofonun üst kısmındaki dokunmaya duyarlı sessize alma düğmesi vardır. Mikrofonun Türkiye’de ki fiyatı ise 1.500 TL’dir.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 5

Rode NT USB

Rode’un NT USB mikrofonu “profesyonellik” bağırıyor adeta. Makul bir maliyeti korurken stüdyo mikrofonlarının görünümünü taklit eden NT, hobilerini daha ileriye taşımak isteyen kullanıcılar için doğru seçimdir. Ses kalitesi rekabetin (örneğin Blue’s Yeti) ötesine geçiyor, ücretsiz bir pop kalkanının dahil edilmesi ise oldukça güzel. Mikrofonun Türkiye’de ki fiyatı ise 2.200-2400 fiyat bandındadır.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 6

Blue Yeti Nano

Klasik Blue Yeti’nin bu minyatür versiyonu, yayınlara veya podcast’e yeni başlayanlar için mükemmel bir mikrofondur. Harika bir ses kalitesine sahip olan Blue Yeti Nano her ne kadar yurtdışında 100 dolar gibi bir fiyata sahip olsa da Türkiye’de ki fiyatı oldukça yüksektir. Aynı zamanda, küçük boyutu ve hafif metal yapısı taşımayı kolaylaştırır. Mikrofonun Türkiye’de ki fiyatı 1.700 ila 2.200 TL arasında değişmektedir.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 7

Razer Seiren X

Razer Seiren X, orijinal Seiren mikrofon tasarımından yüzde 50 daha küçük ve aynı derecede ses kalitesi sunuyor. Yerleşik şok bağlantısı, masa başında tekmelerden ve benzerlerinden kaynaklanan istenmeyen ani sesleri oldukça iyi bir şekilde bastırmayı başarıyor. Kaçınılmaz olarak birkaç küçük dezavantaj var. Blue Yeti gibi, Razer mikrofonunun mekanik klavyenizin korkunç tıklama sesi gibi fark edilir miktarda ortam gürültüsü alabilir. Razer Seiren X’in Türkiye’de ki fiyatı ise ortalama olarak 950-1100 TL arasındadır.

En Iyi Yayinci Oyuncu Ve Podcast Mikrofonlari 9

AntLion ModMic

AntLion diğer mikrofonlara göre farklıdır çünkü bu bir yaka mikrofonu. Takılabilir mikrofonların resme girdiği yer burasıdır ve AntLion ModMic, ses kalitesi olarak diğer yaka mikrofonlarına göre çok daha iyidir. Ancak Türkiye’de satışı bulunmuyor. Bu nedenle yurtdışından sipariş vermek isterseniz ödemeniz gereken fiyat 80 Dolardır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.