Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Valorant Karakterleri

En iyi Valorant karakterlerini sizler için derledik. Takımınızın kadrosuna hangi karakterleri dahil edeceğinizi bilmeniz için tüm Valorant ajanlarını sıralıyoruz.

En iyi Valorant karakterleri içeriğimize hoş geldiniz. Valorant seviye listemiz en yüksek elo veya solo sıradaki kahramanlar için değil, bunun yerine tüm Valorant karakterlerini ortalama sıralamalı maçtaki potansiyel etkinliklerine göre sıralıyoruz.

Her zaman en az iki veya üç arkadaşınızla oynamanızı öneririz, böylece bazı katmanları bir araya getirebilirsiniz, bu nedenle Reyna gibi ajanları listemizin başında görmeyeceksiniz.

Bu kademe listesi ile aynı zamanda mevcut metayı da dikkate aldık, bu nedenle bazı temsilciler kağıt üzerinde çok güçlü olsa da, çoğu takımın genel olarak nasıl oynadığından dolayı yeteneklerini sıralamada kullanmakta zorlanacaksınız.

Takımınız dereceli olarak hangi yarışmada çalışacaklarını bulmaya çalışıyorsa, Valorant dereceli seviye listemizin size yardımcı olacağını umuyoruz. En iyi Valorant karakterleri listemizi profesyonel yayınları izleyerek, dereceli maçlarda defalarca kez ölerek ve uzun araştırmalar sonucunda hazırladık.

En İyi Valorant Karakterleri

En İyi Valorant Karakterleri

  • Cypher
  • Omen
  • Jett
  • Breach
  • Sova
  • Killjoy
  • Phoenix
  • Raze
  • Brimstone
  • Sage
  • Reyna
  • Viper

Yukarıdaki ajanları; S Tier, A Tier, B Tier, C Tier şeklide en güçlüden en zayıfa doğru sıraladık. Karakterlerin tüm detaylarını aşağıda sizler için tek tek yazdık.

En İyi Valorant Karakterleri

En İyi Valorant Karakterleri: S Tier

CYPHER

İlk S Tier Valorant karakterimiz Cypher olacak. Her turda yerleşimi değiştirmiyorsanız, Cypher’ın keşif aracını tahmin etmek ve yok etmek biraz fazla kolay ancak doğru ellerde inanılmaz derecede güçlü bir ajan. Mevcut metada Cypher, bir siteyi kilitleme konusunda Killjoy ile karşılaştırıldığında bile eşsiz bir yapıda.

Cypher, son zamanlardaki güncellemeler ile kameralarında ve tetik tellerinde güçsüzleştirmelere maruz kaldı ve o zamandan beri seçme oranı düştü ancak hala oyundaki en güçlü karakterlerden bir tanesi.

OMEN

Overwatch’ınızı beğendiyseniz, muhtemelen Omen’in yeteneklerini oldukça iyi biliyorsunuz. Reaper’a benzeyen ajanın ışınlanma yetenekleri mevcut. Doğru oynanırsa, iyi organize olmuş bir takıma karşı ölümcül bir silah.

En iyi Valorant karakterleri listemizin başka bir S Tier‘i olan Omen’in güçlü yetenekleri mevcut ancak tahmin edilemez olmak kilit anahtarınız olacak. Tecrübeli oyuncular standart Omen oyunlarını tanıyacak, bu yüzden düşman takımlarında üstünlük sağlamak istiyorsanız yaratıcı olmak isteyeceksiniz. Oyunda yeniyseniz, Omen denemek için gerçekten eğlenceli bir ajan.

Yüksek eloda, Omen’in ışınlanma ultisi bir keşif aracı olarak daha kullanışlı çünkü çoğu iyi takım sizi tespit edip yerinde tuzağa düşürebilir. Bunu, diğer siteye ışınlanmak ve bir tesisi güvenceye almak için kolayca kullanabilirsiniz, bu da Omen’i 1v1 dövüşlerde mükemmel hale getiren kilit nokta.

JETT

Jett, kadrodaki en hızlı ajan. Omen’in ışınlanmada sahip olabileceği sürpriz unsurlara sahip olmasa da Jett, hızlı hareketleri ve dikey yetenekleriyle rakiplerinizi şaşırtacak.

Geçmişteki oyuncular onun gerçekte ne kadar etkili olduğu hakkında tartışmayı severdi ancak son güncelleme ile bu tartışma çözüldü. Profesyonel ve üst düzey oyuncular, Jett’in bir giriş avcısı olarak yıkıcı olabileceğini kanıtladı, tabii ki doğru kullanıldığı zaman.

Başlangıç için en iyi Valorant karakterleri hakkında bilgi arıyorsanız, bizim ilk önerimiz Jett olacak.

En İyi Valorant Karakterleri

En İyi Valorant Karakterleri: A Tier

BREACH

Breach muhtemelen oyundaki en karmaşık ajanlardan birisi, bu yüzden onunla oynarken bunu aklınızda bulundurun. Yetenekleri genellikle takım arkadaşlarına zarar verebilme potansiyeline sahip ve yanlış kullanıldığında tartışmalara yol açması muhtemel.

Uygun koordinasyon olmadan, Breach’in yeteneklerinin doğrudan bir sonucu olarak gerçekleşebilecek bir sürü senaryo mevcut. Yani Breach’i S Tier yerine A Tier ajanları arasına almamızın tek sebebi bu. Birçok yönden Flashpoint’ten daha iyi, bu yüzden ikisini bir araya getirdiğinizde Breach’in set senaryolarında neden bu kadar güçlü olduğunu göreceksiniz.

Kullanışlılığı faydalı olsa da şu anda en iyi Valorant karakterleri listemizdeki Sova’yı devirmek için yeterince iyi bir seçim değil.

SOVA

Sova, saf bir keşif ajanı ancak nihai yeteneği bazı bedava öldürmeler yapmak için kullanışlı. Doğru ellerde ve Recon Bolt ile belirli bir sitede kaç tane düşmanın yığıldığını okuyabilirsiniz. Bu ajanın yetenekleri, onu hücumda ve savunmada eşit derecede güçlü ve site baskısını arttırmak için oyundaki en iyi ajan yapar.

Sova, takım oyunları için harika bir ajan. Keşif yetenekleri ve biraz hasar verme yeteneği ile Sova oynamak bir sanat. Yani onu oynamak istiyorsan, açılarını bilmeniz gerekecek. Sova’nın keşif okları, bilgi toplamak için harika ancak yalnızca onları nereye koyacağınızı biliyorsanız.

Okçu ayrıca, keşif için harika olan insansız hava aracına da sahip ancak konumunuzu oldukça hızlı bir şekilde ele verecek. Cypher’ın kamerası gibi, rakipleri işaretlemek için bir oku mevcut ancak kolayca yok edilebilir ve saklanması zor.

Açık ara oyunun en iyi istihbarat toplayıcısı ama bu yeteneklerin en iyi nasıl kullanılacağını öğrenmek zamanızı alacak.

KILLJOY

Killjoy, Valorant’ta güçlü bir başlangıç yaptı ve S Tier çıkış yaptı ancak Reyna, onu durdurmak için oldukça kapsamlı stratejiler bulmadan önceydi, bu yüzden en iyi Valorant karakterleri listesinde A Tier’e düştü.

Bazı iyi yetenekleri olsa da, takım kompozisyonlarında olmazsa olmazlardan biri değil ve bu nedenle seviye listemizde A Tier’de kaldı.

Yakın zamanda, onu açıkça gülünç bir şekilde cezalandıran Nanoswarm bombalarını tespit etmeyi kolaylaştıran, daha az hasar veren ve daha az hızlı hale getiren bir güncelleme ile birlikte, ölümcüllüğünde önemli bir azalma oldu ancak hala en iyi Valorant karakterleri listesinde A Tier seviyesinde.

PHOENIX

Phoenix’te Jett gibi, doğru ellerde ölümcül bir silah ancak S Tier seçimlerimiz kadar takım oyunu potansiyeline sahip değil.

Phoenix, kadrodaki en kendi kendine yeterli ajanlardan bir tanesi. Viper gibi, düşmanların görüş hattını engelleyen bir duvar örebilen ajanın ve Brimstone gibi bir molotofu da mevcut. Bu yetenekler diğer oyunculara zarar verse de Phoenix’i de iyileştirme özelliğine sahip.

Bunları bir araya getirdiğinizde, Phoenix A Tier olmayı hak eden bir takım oyuncusu, ancak tabii ki doğru ellerde kullanıldığı taktirde.

En İyi Valorant Karakterleri

En İyi Valorant Karakterleri: B Tier

RAZE

Valorant hayranları, Raze’nin yeteneklerinin geçmişte hasara çok fazla odaklandığından şikayet etti, bu da oyunun yeteneklerin silahlardan sonra ikinci olduğu felsefesinden bir adım uzaktaydı. Riot Games, lansmanından bu yana onu biraz dengeledi, bu yüzden eskisi kadar güçlü değil.

Bununla birlikte, nasıl oynanacağını öğrenmesi inanılmaz derecede kolay bir ajan ve yeteneklerinde ustalaşmak çok kolay. Bu güncellemedeki en iyi düellocu olmasa da kötü bir seçim değil. Yani onu oynamayı seviyorsanız, oynayın. En iyi Valorant karakterleri listemizin en güçlü B Tier karakteri, Raze.

BRIMSTONE

Brimstone’un dumanları faydalı ancak sunulan diğer ajanları düşündüğünüzde biraz güçsüz. Bu nedenle, bu ajan metadan düştü ve Riot onu tekrar dengeleyene kadar yüksek elo seviyesinde kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Yine de uzun süreli dumanları sayesinde hala kullanılan bir ajan olduğu için C Tier olmasa da B Tier’in üzerine çıkması da mümkün değil.

SAGE

Valorant’ın tek şifacısı hala güçlü ancak birkaç ardışık güçsüzleştirme güncellemesinden sonra, en son çok büyük bir güncelleme daha aldı. Kendi kendini iyileştirmesini, başkalarını iyileştirme yeteneğini, bariyerini ve yavaş küresini aynı anda hedefleyen Sage, güncellemelerden sonra inanılmaz güçsüz bir duruma düştü.

Tüm yeteneklerinin devreye girmesi daha uzun sürmeye başladı, bu nedenle onu veya başka bir düşmanı düşük sağlık seviyesine getirmeyi başarırsanız, artık onları bitirmek için acele edebileceğiniz maksimum sağlığa geri dönmeden önce bir fırsata sahip oluyorsunuz.

En iyi Valorant karakterleri listemizin S Tier olmayı hak eden ancak güncellemelerle maalesef B Tier’e düşen karakterimiz Sage oldu.

En İyi Valorant Karakterleri

En İyi Valorant Karakterleri: C Tier

REYNA

Reyna, derecelide yüksek vasıflı bir oyuncunun elinde S Tier ancak ham özelliği onu C Tier’den daha yükseğe çıkarmak için yeterli değil.

Valorant’taki tüm ajanlar çok dengeli olduğundan, Reyna’yı C-Tier’e koymamızın onu kötü bir ajan yapmadığını söylemeliyim. Reyna, ilk başta oyunculara biraz sürpriz oldu. Oyuncu tabanı, hangi ajanların ne yaptığını ve en iyi nereye yerleştirildiklerini bilerek bir rutine yerleşmeye başlamıştı ki, aniden bu yeni ajan yeni yeteneklerle geldi. Bu yüzden oynaması zevkli bir karakterdi ancak büyüsü çabuk bozuldu.

VIPER

Viper, adil miktarda ince ayar güncellemesi aldıktan sonra sıralamada yükseltmek istedim ancak yapamadım. Viper başlangıçta Valorant’taki en kötü ajandı ancak artık kitine yapılan bazı güçlendirmeler sayesinde sıralamada etkili bir şekilde kullanılmaya başladı.

Genel olarak, kendini işine adamış Viper oyuncuları, onun araç setinden bir miktar değer elde edebilecek ancak yeteneklerinin çoğu, diğer ajanlar tarafından kullanılan yeteneklerin daha zayıf versiyonları. Bu yüzden Viper, bence hala oyunun en zayıf karakterlerinden bir tanesi.

En iyi Valorant karakterleri listemizin sonuna geldik. En Yaratıcı Valorant Nickleri isimli içeriğimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca en sevdiğiniz Valorant karakterlerini yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.