Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Türk Youtuber Anketimiz Sonuçlandı

En iyi Youtuber anketimiz, hiç beklemediğimiz bir şekilde sonuçlandı.



Türkiye’ de Youtube çok gelişti. Youtuber’ larımız birer birer 2 milyon barajını aşıyor. Şu anda 3 Youtuber 2 milyon barajını aşmış durumda. Ancak, her sektörde olduğu gibi, bu youtuberların da seveni olduğu kadar sevmeyeni var. Dün Youtube’ da bir anket yaptık. 1 saat süren canlı yayında, oyunculara en iyi Türk Youtuber’ ın hangisi olduğunu sorduk. Burada da hem oyun ile alakalı hem de popüler kültüre hitap eden en yakın isimleri seçtik. Normalde çok fazla başarılı Youtube kanalı var ancak genel fan sayısına ulaşmış kanalları seçtik. 

Anketimizde yer alan Youtuber’ lar, Enes Batur, Duygu Köseoğlu, Orkun Işıtmak, Burak Oyunda ve Yorekok olarak seçildi. İşin gerçeği hiç beklemediğimiz bir düzende sonuçlandı. Öncelikle şaşkınlıklarımızdan bahsedeceğim. 

Duygu Köseoğlu, bayanlar arasında en başarılı bayan youtuber’ dı. Bize de oyun oynayarak hitap ettiği için listemize aldık. İyiki de almışız, çünkü Orkun Işıtmak’ ı geçmeyi başardı. Bu noktada benim en şaşırdığım durum oluşuyor. Orkun’ un ilk iki sıradan birini alacağını bekliyordum. Ama zorlukla üçüncülüğe ulaşabildi. Burak Oyunda ise, ilk 2 milyon barajını geçen oyuncu olmasına rağmen ortalama %5′ e denk gelen çok kötü bir skor aldı. Canlı yayın boyunca 387 kişi oy kullandı ve bunların sadece 14 kişisi Burak Oyunda’ yı tercih etti. Başarı örneği ise, rakiplerine göre çok daha az abonesi olan Yorekok kanalı oldu. Yalnızca 165.000 abonesi olan Yorekok’ un 2 milyona ulaşmış rakiplerine fark atması, beklemediğimiz bir şeydi. 387 katılımcının 143′ ü Yorekok dedi. Enes Batur’ da 99 oy alarak Yorekok’ un arkasından geldi. Tabi belirtmekte fayda var canlı yayından sonra durum biraz farklılaştı. Ancak Canlı yayında galip olarak Yorekok seçildi. Takipçilerimiz en iyisi Yorekok dedi. 

Öncelikle anket yayından sonra da devam etti ve ediyor.  Aşağıda ki anket 1 saat sürede oyuncuların oyladığı Youtuber’ lar. Yayın sonucuna göre, Yorekok 143 oyla birinci, Enes Batur 99 oyla ikinci, Duygu Köseoğlu 51 oyla üçüncü, Orkun Işıtmak 41 oyla dördüncü, diğer Youtuber’ lar 39 oyla beşinci ve Burak Oyunda 14 oyla sonuncu oldu.

youtuber

1 gün Sonrasında…

Burada da Yorekok birinci ancak Enes Batur bir hayli yaklaşmış gözüküyor. Bu sisteme göre, Yorekok 171 oyla birinci, Enes Batur, 160 oyla ikinci, Duygu Köseoğlu 72 oyla üçüncü, diğer Youtuber’ lar 51 oyla dördüncü, Orkun Işıtmak 50 oyla beşinci ve Burak Oyunda 21 oyla sonuncu oldu. 

screenshot_1

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.