En iyi io oyunları listesi ile karşınızdayız. Çevrimiçi ve çevrimdışından MMO deneyimine kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip olan tarayıcı oyunları, eğlenceli anlar geçirmenizi sağlıyor. Düşük sistem gereksinimli oyunlar oldukları için hemen her sistemde deneyimlenebilen yapımlar, bu sayede herkes tarafından kolaylıkla erişilebiliyor.
Özellikle iş veya okuldaki boş bir anınızda sizi eğlendirecek bir uğraş arıyorsanız, io. oyunları mükemmel bir arkadaş olabilir. Sizler için hazırladığımız listede, yapboz oyunlarından Battle Royale oyunlarına kadar farklı türlerde io oyunları var. Dilerseniz vakit kaybetmeden bu yapımlar nelermiş onlara göz atalım.
En İyi Tarayıcı Oyunları
- Agar.io
- Flappyroyale.io
- Slither.io
- Diep.io
- Tetr.io
- Skribbl.io
- 2048.io
En İyi io Oyunları Neler?
Agar.io

Eğer tarayıcı oyunları arıyorsanız, karşınıza çıkacak ilk seçeneklerden biri muhtelemen Agar.io olacaktır. MMO türündeki oyunda, daha küçük statik hücreleri tüketmeye çalışan dairesel bir hücrenin kontrolünü ele alıyorsunuz. Diğer oyuncular ise yiyecek için rekabet etmeniz gereken rakip hücreleri kontrol ediyor.
Eğer hücreleri sizinkinden daha büyükse, sizi yakalama ve yeme ihtimalleri de fazla oluyor. Tabii, bu durum beraberinde çok önemli bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Hücreniz ne kadar büyükse, o kadar yavaş hareket edersiniz.
Peki, hücreleri tüketemeyecek kadar yavaş, ancak görünürdeki her şeyi ememeyecek kadar küçük olduğunuzda ne yaparsınız? Hücreler istedikleri zaman ikiye bölünerek oyunculara kontrol etmeleri için iki ayrı hücre veriyor.
Her hücre dört defaya kadar bölünebilir. Böylece dev bir düşmanla karşılaştığınızda hayatta kalma olasılığınızı artırabilirsiniz. Agar.io, bağımlılık yaratan oynanışı ve beş farklı çok oyunculu modu ile kesinlikle en iyi io oyunları arasında yer alıyor.
Flappy Royale.io

Bir dönem ortalığı kasıp kavuran Flappy Bird, varlığını bir io oyunu olarak devam ettiriyor. İlk kez 2014 yılında piyasaya sürülen oyunda, havada uçmaya çalışan sarı bir kuşu kontrol ediyorsunuz.
Flappy Royale.io geliştiricileri Orta Therox ve Em Lazer-Walker, yeni bir deneyim türü yaratmak için flappy formülünü modernize etti. Diğer 99 kanatçıya karşı yarışın ve mümkün olduğunca çok sayıda yeşil boruyu geçerek yolunuza devam edin.
Geliştiriciler, web sitelerinde çoğu oyuncunun ilk iki borunun ötesinde hayatta kalamayacağını belirtiyor Bu yüzden beş saniyeden fazla hayatta kalmanız halinde kazanma şansınızı önemli ölçüde artırıyorsunuz. ‘Bir kez daha deneme’ hissinin mükemmel bir örneği olan Flappy Royale.io, bağımlısı olacağınız en iyi io oyunları arasında.
Slither.io

Eski model Nokia telefonlarda oynanan Snake (Yılan) oyununu seviyorsanız, Slither.o için de benzer şeyleri hisleri yaşayabilirsiniz. Klasik Snake ile Agar.io’nun hoş bir karışımını sunan tarayıcı oyunu, oyuncuları yakındaki topakları tüketen bir yılanın vücuduna koyuyor.
Slither.io’nun oynanış tarzı biraz farklı. Zira Agar.io gibi sizi zorlu düşmanlardan kurtaracak hücre bölünme gibi özelliklere sahip değilsiniz. Baştan uyaralım: Hemen hemen bütün io oyunları gibi beş dakika diye başlayıp saatlerce başından kalkamayabilirsiniz. Fakat harcadığınız zamandan son derece keyif alacağınızı garanti ediyoruz.
Diep.io

Agar.io’nun yaratıcısı Matheus Valadares tarafından geliştirilen Diep.io, 2 boyutlu arenada geçen bir tank oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Başlangıçta tek seferde yalnızca bir füze ateşleyebilen bir tankı kontrol ediyorsunuz.
Çokgen nesneleri ve düşman tanklarını yok ederken, daha hızlı hareket etmenizi, daha sert vurmanızı ve daha fazla tanka sahip olmanızı sağlamak için araçlarınızın seviyesini yükseltebiliyorsunuz. Güçlü düşman tanklarını yok ederseniz, yüksek miktarda deneyim puanı kazanıyorsunuz ve daha hızlı seviye atlayabiliyorsunuz.
Birkaç takım tabanlı mod da dahil olmak üzere sekiz oyuncuya kadar destek sunan Diep.io, koordinasyon ve stratejinin ön planda olduğu io oyunları arasında yer alıyor.
Tetr.io

İkonik Tetris oyununun Battle Royale versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Tetr.io, en az sürede en fazla bloğu temizleyenin kazandığı bir oyun. Hem çevrimiçi hem de ücretsiz olduğu için geniş bir oyuncu topluluğuna sahip olan Tetr.io, farklı deneyim seviyelerindeki kişilerle kıyasıya bir rekabet ortamı sağlıyor.
Skribbl.io

Çok oyunculu bir çizim ve tahmin oyunu olan Skribbl.io, en eğlenceli tarayıcı oyunları arasında yer alıyor. Panelde çizim yapmadan önce üç kelimelik bir seçim hakkınız var. Oyundaki diğer kişiler, sohbet kutusuna ne çizdiğinizi yönelik tahminlerini giriyorlar. Eğer cevapları doğru değilse, ‘yanlış’ mesajını alıyorlar.
2048.io

4×4 ızgarada numaralandırılmış karoları kaydırarak bir araya getirdiğiniz bir bulmaca oyunu olan 2048, Threes’den ilham alıyor. Izgarayı hareket ettirdikçe 2 veya 4 rakamlarını içeren karolar görünüyor. Aynı numaraya sahip karolar birbirleriyle birleşebilir ve değerlerini ikiye katlamak için bir araya gelebilir. 2048 karo oluşturmanız halinde kazanıyorsunuz.
En iyi io oyunları listesi bu şekilde. Eğer mütevazi, basit ve eğlenceli konseptlerden hoşlanıyorsanız, sizlerle paylaştığımız tarayıcı oyunlarına muhakkak göz atmanızı öneriyoruz.