Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Açık Dünya Oyunları

Son dönemlerde piyasaya sürülmüş en iyi açık dünya oyunları hangileri? Açık dünya denilince akla ilk gelen isimlerin bir listesini haberin içerisinde bulabilirsiniz.

Açık dünya oyunları her zaman oyuncuların büyük ilgisini çekmiştir. Açık dünya denilince kafamızda birçok şey canlanır, bunlardan bazıları etrafta gezen NPC’ler, çeşitli birçok yan görevler ve ayrıca rastgele oluşan olaylardır. Ancak elbette açık dünya oyunlarını sadece bunlarla sınırlayamayız çünkü açık dünya oyunlarında yapılabileceklerin listesi neredeyse sınırsıza yakındır.

Bu oyunların en büyük örneği kesinlikle The Elder Scrolls V: Skyrim‘dir. Skyrim’de çeşitli birçok görevin yanı sıra ayrıca oyunun büyük açık dünyası saatler geçirmenizi ve birçok şey yapmanıza olanak sağlıyor. Bu listede Skyrim yer almıyor, bunun yerine farklı oyunlar koymak istedim çünkü artık Skyrim’i bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.

Bizim seçtiğimiz en iyi açık dünya oyunlarına isterseniz şöyle bir göz atalım.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari

TROVE

Trove, Minecraft’tan ilham alan bir MMO’dur ve bu ilhamın bir parçası, saatlerce keşfedeceğiniz yöntemsel olarak oluşturulmuş bir dünyaya sahiptir. Trove voksel tabanlı olduğundan, her şeyi basit küplerle inşa edersiniz ve bu kreasyonları seyahatlerinizde ziyaret ettiğiniz yeni açık dünyalardan herhangi birine götürebilirsiniz.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari 1

NO MAN’S SKY

No Man’s Sky ilk kez 2016 yılında piyasaya sürüldü ve sınırsız açık dünyaya sahiptir. Geliştiriciler oyunun açık dünyasını öyle bir geliştirmişler ki oyunun açık dünyası kendi kendine genişliyor diyebiliriz. Sürekli genişleyen ve büyüyen bir evrende sınırsız gezegenler arasında ister ışık hızıyla ister uzay istasyonları arasında seyahat edebilirsiniz. Elbette bu hızlı seyahatleri yapabilmeniz için çeşitli birçok kaynağa ihtiyacınız var. Bunları ister uzay istasyonlarındaki satıcılardan satın alabilir ister gezegenlere giderek kendiniz toplayabilirsiniz.

Aslında No Man’s Sky için açık dünya oyunu demek yanlış olur – No Man’s Sky bir açık evren oyunudur. Özellikle oyuna gelen yeni güncellemeler ile birlikte harika bir hale büründü ve ayrıca Co-Op olarak oynanabildiği içinde arkadaşlarınız veya diğer oyuncular ile birlikte oynayabilirsiniz.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari 2

THE WITCHER 3: WILD HUNT

Açık dünya ve RPG ögelerini bir araya getirerek gerçekten harika bir oyun ortaya çıkaran CD Projekt RED, The Witcher 3: Wild Hunt sayesinde birçok ödül kazandı. Oyunun açık dünyası o kadar detaylı ki adeta oyunun bize sunduğu evrende adeta kayboluyoruz. Hem oynanış, hem hikaye olarak oldukça zengin olan The Witcher 3: Wild Hunt kesinlikle oynamanız gereken bir oyundur, bu nedenle eğer satın almak isterseniz şu anda Steam kış indirimleri dahilinde indirimli olarak satın alabilirsiniz.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari 3

RED DEAD REDEMPTION 2

Red Dead Redemption 2’de, kötü şöhretli ve ikiyüzlü Hollandalı liderliğindeki Van der Linde çetesinin bir parçası ve aranan bir kanun kaçağı olan Arthur Morgan olarak oynuyoruz. Hikayenin yanı sıra Red Dead Redemption 2’yi bu kadar özel yapan Rockstar’ın son derece ayrıntılı açık dünyasıdır. Çeşitli manzara, donmuş göller ve karlı dağ kenarlarından tozlu ovalara ve bulanık bataklık sularına kadar birçok detay bulunuyor. NPC’ler karakterinizin Honor Bar’ına duyarlıdır ve ne kadar iyi davrandığınıza bağlı olarak şehirdeki varlığınıza tepki verir.

Red Dead Redemption 2, istediğiniz gibi oynamanıza izin verir, ancak hikaye görevleri farklı alanları açıp kapatsa da, çoğunlukla geniş Amerikan sınırında dolaşmakta özgürsünüz. Rockstar Games kesinlikle bu oyunla beraber çıtayı arşa çıkardı diyebiliriz.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari 4

FORZA HORIZON 4

Forza Horizon 4 her ne kadar bir açık dünya oyunu olsa da, oyunun açık dünyasında gezmek, oyunda bulunan yüzlerce aracı kullanmak oyunculara büyük bir keyif veriyor. Ayrıca oyunda bulunan Battle Royale modu ile birlikte gerçekten yarış oyunlarında çok farklı bir noktaya sahip. Ayrıca oyunun grafikleri, oyun içeriği o kadar zengin ki oyundan sıkılmanızın mümkünatı yok. Oyunun açık dünyası da oldukça detaylı, her ne kadar Britanya’nın kesilmiş bir bölümünü içeriyor olsa da keşfedilmesi gereken birçok yeri var.

2020nin En Iyi Acik Dunya Oyunlari 6

FALLOUT 4

Son olarak listemizde Bethesda’nın açık dünya RPG oyunu Fallout 4 var. Oynamayanlarınız varsa açık dünya oyunu denilince akla ilk gelen oyunlardan biri olan Fallout serisinin bu son oyunu ile saatlerinizin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Oyunun açık dünyasında keşfedilmesi gereken birçok yer ve öge bulunuyor. Oyunun gameplay’i zaten oldukça uzun, ayrıca oyunun yan görevleri o kadar fazla ki neredeyse bitmiyor diyebiliriz. Oyunda yapılacak ayrıca bir sürü etkinlik var. Crafting sistemini seviyorsanız kendinize yeni bir baraka inşa edebilir veya çeşitli birçok zırh ve silah yapabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.