Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En Çok Oyuncuya Sahip Çevrimiçi Oyunlar

Güncel çevrimiçi oyunlar arasında en çok oyuncuya sahip olanları listeledik.

Çevrimiçi oyunlar, sağlam hikayelere sahip olan oyunlar bir de elbette arkadaş ortamı içinde hep birlikte oynanan oyunlar geri kalan bütün türler arasında daima bir adım öne çıkıyorlar. Günümüzde internet teknolojilerinin küreselleşme konusunda çok büyük öneme sahip olması, neredeyse her oyuncuya erişebilen inanılmaz büyük bir oyun sektörünün bulunması ve e-spor gibi faaliyetlerin her geçen gün desteklenmesi, çevrimiçi oyunların dünyasını durmaksızın katkı sağlamaya devam ediyor.

Pek çok çevrimiçi oyun herhangi bir şehrin nüfusundan daha kalabalık topluluklara sahip. Hatta kimi oyunlar kendi dillerini ve kendi alt kültürlerini oluşturuyorlar. Oyunların özgün evrenlerine dahil olarak bir araya gelen oyun severler devasa kitlelerin büyümesine de yardımcı oluyor. Hal böyle olunca bize de günümüzdeki en büyük oyuncu topluluklarına sahip olan oyunların küçük bir listesini hazırlamak düşüyor.

Counter Strike: Global Offensive

cs go 2

Minh “Gooseman” Le ve Jess Cliffe tarafından Half-Life’ın bir modu olarak geliştirilen ilk Counter-Strike 19 Haziran 1999′da yayınlanmıştı. Bundan kısa süre sonra çıkan perakende versiyonu ile CS efsanesinin temelleri atılmış oldu. Farklı haritalarda karşı karşıya gelen iki ayrı takımın mücadelesini konu alan Counter Strike: Global Offensive, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirildi. E-spor arenasında da önemli bir yeri olan oyunun günümüzde 3 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor.

World of Warcraft

wow

İlk defa 1994 yılında piyasaya çıkan Wacraft: Orcs & Humans oyununun başlattığı büyüleyici hikaye evreninin geldiği son nokta olan World of Warcraft, serinin 4. oyunudur ve yine Blizzard tarafından geliştirilmiştir. Bugüne dek sinema filmleri dahi çekilen Warcraft evreni, en çok oyuncuya sahip MMO’lardan biri olma özelliğini de taşıyor. Oyunun 6 milyona yakın oyuncusu bulunuyor.

Dota 2

dota2

Valve tarafından geliştirilen ve yayınlanan Dota, tamamen ücretsiz MOBA tarzı bir oyundur. 2002’de piyasaya çıkan Warcraft III: Reign of Chaos ve aynı oyunun genişleme paketi olan The Frozen Throne haritası üzerine kurulu Defense of the Ancients’ın (DotA) bağımsız devam oyunudur. 1 milyondan yüksek sayıda aynı anda oynanma rekoruna sahip olan oyunun 15 milyon oyuncusu bulunmaktadır.

Overwatch

overwatch

Son bir yılın en popüler oyunlarından biri olan Overwatch, Blizzard tarafından geliştirilen çok oyunculu brinci şahıs nişancı oyunudur. Farklı kurallara sahip farklı haritalarda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesine konu olur. Çok yeni bir oyun olduğu için köklü ya da geniş bir tarihi bulunmayan Overwatch’un evreni, Blizzard’ın internet üzerinde yayınladığı çizgi roman serileri ile genişletilmektedir. Oyunun günümüzde 20 milyon oyuncusu bulunmaktadır. Ayrıca e-spor arenasında da önemli bir yere sahiptir.

Heartstone

heartstone

Oynaması tamamen ücretsiz olan Heartstone, Warcraft kahramanlarının yer aldığı ve hikayesinin köklerini Warcraft evrenine kadar uzatan bir kart koleksiyonu oyunudur. Blizzard tarafından geliştirilen oyun, farklı özelliklere sahip çeşitli kartlarla kurulan destelerin karşı karşıya getirilmesi ile oynanır. Kartların mücadele edeceği arenada karşılaşan rakipler, doğru stratejileri belirleyerek birbirlerine üstün gelmeye çalışırlar. E-spor karşılaşmaları ve turnuvaları düzenlenen Heartstone’un 50 milyon oyuncusu bulunmaktadır.

League of Legends

lol

E-spor arenasının en büyük oyunu, son zamanları en ünlü oyunlarından biri hiç şüphe yok ki League of Legends. Riot Games’in başyapıtı olan oyun, Warcraft 3’teki Defence of the Ancients haritası örnek alınarak yapılmıştır. Bu açıdan Dota 2 ile benzer dokunuşlara sahiptir diyebiliriz. LoL’ün baş tasarımcısı Defence of the Ancients’ı tasarlayan Steve Feak’tir. Rakibin alanını istila etmek üzerine kurgulanan LoL takım çalışmasının en iyi örneklerinden birini verir. Günümüzde 100 milyonun üzerinde League of Legends oyuncusu bulunmaktadır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. ecmd

    Dota nın Tr de az tanınması yaş kitlesinin daha yukarıda olması oynayan kardeşlerde kalp krizi ve sinir hastalıklarını %50 azalttığı görülmüştür.

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.