Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Neler?

Günümüzde en çok indirilen ve en çok oynanan mobil oyunlar hangileri merak ettiniz mi? Sizler için en çok sevilen mobil oyunları derledik.

Video oyunları hiç bu kadar popüler olmamıştı. Nerede oynarsanız oynayın, tüketilecek çok sayıda harika içerik mevcut. Peki en çok oynanan mobil oyunlar neler? Neredeyse bir yıl önce PlayStation 5 ve Xbox Series X’in piyasaya sürülmesinin ardından konsol oyunlarının heyecanı hala yüksek olsa da, oyunların günümüz kültüründe sahip olduğu ünlü yerin arkasındaki nedenin büyük bir kısmı mobil oyun. Dünyada en çok oynanan mobil oyunlar listemizde zirvede kim var?

İster iOS ister Android platformunda, keşfedilecek çok çeşitli oyunlar ve deneyimler mevcut. Özellikle bu oyunlardan bazıları, milyonlarca indirme ve hatta milyarlarca indirme ile devasa hitler haline geldi. Mobil oyun alanında size uygun bir tür bulmanız mümkün, bu da onu çok çekici kılıyor, özellikle de çoğu ücretsiz olduğu için. Oyun tercihiniz ne olursa olsun, bulabileceğiniz ve keyfini çıkarabileceğiniz bir mobil oyun mutlaka mevcut. Bizde en çok oynanan mobil oyunlar listesi hazırladık.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Listesi – 2022

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

10- Candy Crush Saga

Hiçbir şey orta yaşlı anneleri, gençleri ve zaman öldürmek isteyenleri eşleştirme tabanlı bulmaca oyunları gibi yakalayamadı. Bejeweled gibi oyunlar Facebook’u kasıp kavurdu ancak hiçbiri Candy Crush‘ın kalıcı gücüne yaklaşmadı. Tetris formülünün bir evrimi ile baş başa kalan oyuncular, puan kazanmak için benzer renkli şekerleri bir ızgarada birleştirmekle görevlendirildi.

Candy Crush Saga ile sıradan bulmaca fenomeni, oynaması ücretsiz türündeki ilk büyük başarılardan biriydi. Oynanış oldukça basit ve tekrarlayıcı olsa da, tasarımın özündeki bağımlılık hala güçlü. Hızlı oyun oturumları için mükemmel ve en çok oynanan mobil oyunlar listemizin ilk oyunu olan Candy Crush Saga‘nın rahatlığı rakipsiz.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

9- Temple Run

Sonsuz koşucular uzun zamandır hayatımızda. Tasarımlarının genel sadeliği göz önüne alındığında, türün mobil pazarda gelişmesi mantıklı. Temple Run‘da oyuncular, tehlikeli bir tapınakta altın bir idol arayan bir maceracıya rehberlik etmekle görevlendirildi.

Öğrenmesi kolay ama ustalaşması zor olan Temple Run, birkaç yan ürün, bir kitap serisi ve hatta potansiyel bir film bağlantısı ortaya çıkardı. Sadece Indiana Jones benzeri bir otomatik koşucu oynamak için, Temple Run oyunları yeni bir saplantı haline getirmek için ideal.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

8- Clash Of Clans

Biraz daha derinlikli bir oyun isteyenler için en çok oynanan mobil oyunlar listemizin bir diğer ismi Clash of Clans, sevimli bir izometrik sanat stiliyle sarılmış sürükleyici strateji mekaniği sağlar. Bu kazanan formüle oyunun çevrimiçi oynanabilir olması da ekleniyor. Savaşmak ve altın kazanmak için arkadaşlarla bir araya gelmek heyecan verici; Oyunun ücretsiz olması zaten lezzetli olan pastanın üzerine krema gibi.

Elbette, çok sayıda mikro işlem var ve avantajlar için sadece birkaç lira harcama dürtüsünü görmezden gelmek kolay değil ancak sürükleyici oyun, sadık oyuncuların daha fazlası için geri gelmesini sağlıyor. En çok oynanan oyunlar listemizin olmazsa olmazı Clash of Clans eskisi kadar oynanmasa da hala zirvede.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

7- Fruit Ninja

Belki de bu listedeki en basit oyunlardan biri olan Fruit Ninja, oyuncuların parmaklarını ekranda düzensizce kaydırmaktan başka bir şey değil. Görev? Turu sonlandırabilecek patlayıcılardan kaçınarak mümkün olduğunca çok meyve kesin. En çok oynanan mobil oyunlar listemizin en kolay ve rahatlatıcı oyunu diyebilirim.

Fruit Ninja artık tüm zamanların en çok oynanan mobil oyunlarından biri olduğundan, oyun kolaylığı ve puan toplamanın bağımlılık yaratan doğası, başarı için kanıtlanmış bir reçeteydi. Oyunun hareket kontrollü ve sanal gerçeklik sürümleriyle, oyuncuların Fruit Ninja’nın meyve kesme eyleminin keyfini çıkarması için birçok yol mevcut.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

6- PUBG Mobile

PUBG’nin orijinal versiyonu, mevcut Battle Royale çılgınlığının başlangıcında ön plana çıktı. Konsollara ve cep telefonlarına geçmeden önce PC’de hayatına başlayan bu rekabetçi çevrimiçi nişancı oyunu, oyunculara basit bir hedef veriyor: maçın sonunda ayakta kalan son kişi olun. Arkadaşlarla oynanacak oyunlar mobil olsun diyorsanız, bu oyuna mutlaka şans verin.

Fortnite gibi oyunlar o zamandan beri PUBG‘yi saf Battle Royale popülaritesi açısından geride bırakmış olsa da, hiç kimse bu oyunun daha sonra gelen birçok battle royale oyunu üzerindeki etkisini inkar edemez. En çok oynanan mobil oyunlar listemizdeki Türkiye’de en popüler yapımlardan bir tanesi.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

5- Jetpack Joyride

Hiç sonsuz bir koşucunun heyecanını yatay bir dönüşle yaşamak istediniz mi? Jetpack Joyride tam olarak bu. Oyuncular, Barry Steakfries’i çok gizli bir laboratuvardan gelen jetpack ile kaçmaya çalışırken çeşitli yerlerde pilotluk yapıyor. Çoğu başarılı mobil oyun gibi, en çok oynanan mobil oyunlar listemizdeki Jetpack Joyride, isteyenler için hala bir meydan okuma sunarken erişilebilir bir yapım.

Oyun, puanı artırmak için ek görevler ve görevler sunar. Bunu tuhaf bir çizgi film estetiği ve sürekli bir güncelleme akışıyla birleştirin ve Jetpack Joyride’ın neden bu kadar büyük bir başarıya imza attığını görmek zor değil.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

4- Minion Rush: Running Game

Başlangıçta sadece karanlık vardı ve o karanlıktan bir ses şöyle ilan etti: BE DOO BE DOO BE DOO. Tamam, belki Minyonlar evrenin kökeni değildi ancak pop kültürü üzerindeki etkileri abartılamaz. En çok oynanan mobil oyunlar listemizdeki Minion Rush: Running Game yediden yetmişe herkese hitap eden bir yapım.

Çılgın Hırsız serisinde aptal yardımcılardan biraz daha fazlası olarak başlayan bu kot kaplı sarı fasulye, hızla gezegendeki en tanımlanabilir karakterlerden biri haline geldi. Minion Rush: Running Game, marka bilinirliğine sahip bir Temple Run klonundan biraz daha fazlası değil ancak bu yaratıkların popülaritesi, oyunu büyük bir başarıya ulaştırdı.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

3- Garena Free Fire

Battle Royale fenomeni hala inanılmaz derecede güçlüyken ve her gün yeni oyunlar ortaya çıkıyorken, mobil cihazlarda şimdiye kadar en çok indirilen oyunlardan birinin pek çok kişinin duymamış olabileceği bir isim olması mantıklı geliyor. Garena Free Fire, PUBG veya Fortnite tarzında herkes için ücretsiz olan 50 oyunculu bir oyun.

Yine de en orijinal konsept olmasa da en çok oynanan mobil oyunlar listemizdeki Free Fire kesin bir başarı; Her yerde indirme listelerinde en üst sıralarda yer alan yapım, her sene milyarlarca dolar gelir elde eder. Bu yüzden bir şans verebilirsiniz.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

2- Subway Surfers

En çok oynanan mobil oyunlar listemizdeki sonsuz koşucu kategorisinde bir başka oyun olan Subway Surfers, eski atasözünün doğruluğunu kanıtlıyor: bozuk değilse, tamir etmeyin. Temple Run’ın oynanışını, Jet Set Radio gibi bir şeyde bulunan tavırla biraz birleştirin ve bu direkt olarak çalışan bir formül.

Subway Surfers, kalıbı anlamlı bir şekilde kırmaz ancak eski formülü alır ve beceri ve incelikle uygular. Hatta Youtube’da bir animasyon dizisi bile ortaya çıktı!

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

1- Pokemon Go

Mobil pazarın yadsınamaz şampiyonu Pokemon Go‘nun 2016’da piyasaya çıktığında yaptığı gibi çok az oyun dünyayı kasıp kavurdu. Nintendo’nun bu küçük cep canavarlarını akıllı telefonlar aracılığıyla gerçek ceplere getirmesi an meselesiydi.

Yayınlandığında biraz garipsense de, en çok oynanan mobil oyunlar listemizin zirvesindeki isim Pokemon Go neredeyse bir gecede popülaritesini patlattı. İnsanlar yakalanacak yaratıklar ve yaşanacak nostalji arayışı içinde memleketlerinin dört bir yanında yürüdüler. Ardından daha fazla Pokemon eklenmesi (yeni savaş ve baskın sistemleriyle birlikte) tüm zamanların tartışmasız en başarılı mobil oyununu yarattı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.