Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elon Musk’ın Yapay Zekası OpenAI, DOTA 2’nin Profesyonellerini Yenmeyi Başardı

Elon Musk'ın ekibi, geliştirdikleri yapay zeka programı OpenAI'a DOTA 2'de nasıl uzmanlaşabileceğini öğrettiler. Sonuç ise beklenenin de ötesinde oldu. Profesyonel DOTA 2 oyuncularını alt etmeyi başaran OpenAI'ın insan gibi fakat bir yandan da garip olduğu ifade edildi.

Yapay zekanın durdurulamaz biçimde gelişmeye devam ettiği 21. yüzyılda, teknoloji devlerinin biz sıradan insanlarda hayranlık uyandıran atılımları sayesinde şaşırmaya devam ediyoruz. Bu haberlerden bir yenisi Elon Musk tarafından oluşturulmuş yapay zeka geliştirme ekibinden geldi. Ekibin geliştirdiği OpenAI isimli yapay zeka programı, Valve’nin popüler oyunu DOTA 2′yi oynamayı öğrendi. Ardından da karşısına çıkan profesyonel oyuncuları alt etmeyi başardı. Ekibin, OpenAI’a DOTA 2 oynamayı öğretmek için uyguladığı yöntem ise oldukça ilginç.

elon musk

Programın geliştiricileri “OpenAI, daha önce karşınıza çıkmış hiçbir bota benzemiyor. DOTA 2’yi nasıl oynayacağını ve kuralları öğretmedik. Kendi kendine bir insan ömrüne yetecek kadar 1vs1 oyun oynamasını sağladık. Neyin iyi ve neyin kötü olabileceğine dair ona koçluk yapmakla yetindik.” ifadelerini kullanarak, çalışmalarının odak noktasının “Machine Learning” olduğunu ortaya koyuyorlar.

OpenAI, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen DOTA 2 turnuvası The International 2017 kapsamında sahneye çıktı. E-spor tarihinin en büyük nakit para ödülünün verildiği turnuvada, Team Liquid şampiyon olarak 10.8 milyon dolarlık ödülü almaya hak kazandı.

DOTA 2’nin en önemli oyuncularından Danylo “Dendi” Ishutin ile kapışan OpenAI, Dendi’yi yenmeyi başardı. Dendi, sadece yenilmedi. Adeta OpenAI tarafından ezildi desek yalan olmaz. Maçın ardından “Benim için oldukça enteresan bir tecrübeydi. OpenAI bir insan gibi oynuyordu. Ancak hareketlerinde bir gariplik olduğu seziliyordu. O aynı zamanda başka bir şeydi.” açıklamasında bulunan Dendi, deneyiminin sıra dışı olduğunu dile getirdi.

Dendi ve OpenAI’ın karşı karşıya geldiği maçı aşağıdaki ekrandan izleyebilirsiniz.

Dendi vs. OpenAI at The International 2017

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.