Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elon Musk, Yeni Tesla Fabrikasının Yerini Açıkladı

Kazanan Teksas oluyor

Çılgın girişimci Elon Musk, Tesla CyberTruck aracınında üretileceği yeni giga fabrikanın adresini nihayet açıkladı. Elon Musk yaptığı açıklamalarda; “- 2.000 dönümlük ekolojik bir cennet olacak” şeklinde konuştu.

SpaceX, Tesla, Solar City gibi dev firmaların kuruculuğunu ve yöneticiliğini üstlenen, 21. yüzyılın dahil girişimcilerinden ve her ay uzaya bir füze fırlatarak adından sıkça söz ettiren Elon Musk; yeni fabrikası hakkında nihai kararını açıkladı. Cybertruck, Model S ve Model X araçlarının üretiminin gerçekleşeceği yeni giga fabrika için aylardır süren tartışmalar son buldu. Ancak Tulsa şehri konusunda ilerleyen süreçte değerlendireceğini belirtti.

Tesla fabrikası

Tesla kurduğu giga fabrikalar ile 1.500’e yakın istihdam sağladı gibi çok yüksek kapasitede yüksek teknoloji ürün üretimi ile de öne çıkıyor. Bir önceki kurulan Tesla Gigafactory 2; 800 kişiye istihdam sağladı gibi, güneş panelleri, bataryalar ve arabalar için supercharge üretimi üstleniyor.

Elon Musk’ın bugün yaptığı konuşmasında Teksas’ta kurulacak fabrikanın detaylarını paylaşmasa da; şirketin 2020 yılı ikinci çeyrek karının 104 milyon dolar olduğunu açıkladı. Üstelik bu rakamlar tüm Dünya’da pandemiden dolayı araç satışlarının ciddi oranda düştüğü bir döneme denk geliyor. Gelirin büyük bir çoğunluğu elbette Tesla model araçlardan geliyor. Yaklaşık olarak 90bin adet Tesla aracı teslim eden Tesla fabrikası, gelecek süreçteki karlılığını koruyacağına dair yeşil ışık yakıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.