Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elon Musk, Düz Dünya Teorisyenlerini Susturdu

SpaceX roketiyle uzaya çıkan Tesla Roadster'den gelen görüntülerde dünyanın düz değil, yuvarlak olduğu görüldü.

Tesla, SpaceX ve Neuralink şirketlerinin patronu ve dünyanın en zengin 53. insanı olan Elon Musk; geçtiğimiz gün SpaceX tarafından geliştirilen Falcon Heavy roketini uzaya fırlatmayı başardı.

DVYkZHjXcAAv15t

Bugüne dek uzaya çıkan roketlerin aksine Falcon Heavy, “Spaceman” adındaki cansız mankenin sürücü koltuğuna oturduğu bir Tesla Roadster spor aracını gökyüzüne taşıdı. Uzaya çıkan Roadster, dünya ile Mars arasında bir yerlerde milyarlarca yıl boyunda gezinip duracak.  Yukarıda yer alan fotoğrafta da Roadster’e oturtulan cansız manken ve onun hemen arkasındaki yuvarlak dünya gezegeni görülüyor. Bu fotoğraf, dünyanın gerçekten düz olduğunu düşünen ve ciddi ciddi bu fikri yaymaya çalışan insanları derin bir suskunluğa sevk etti.

Dünyanın düz olduğuna inanıyorlar

ABD merkezli Düz Dünya Topluluğu, dünyanın yuvarlak değil de düz olduğunu düşünen kişilerden oluşuyor. Elon Musk, uzaydan elde edilen görüntülerle bir kez daha yuvarlak olduğu ispatlanan dünyanın fotoğrafları karşısında sesini çıkartamayan bu toplulukla daha önce de alay etmişti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Düz dünya topluluğu var da, neden bir düz Mars topluluğu yok?” diye soran Musk’a Düz Dünya Topluluğu “Merhaba Elon, soru için teşekkürler. Ancak dünyanın aksine Mars’ın düz olduğu gözlemleniyor” cevabını vermişti.

Dün başarıyla gerçekleştirilen ve tüm dünya genelinde canlı izlenen uçuşun ardından Twitter kullanıcıları, Düz Dünya Topluluğu ile alay ederek Musk’ın attığı tweetleri binlerce kez paylaştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.