Elder Scrolls 6, Xbox’a Özel Olmayacak

Bethesda Game Studios direktörü Todd Howard, ZeniMax‘in Microsoft tarafından satın alınmasının birçok yönüne değinen yeni bir röportaj’da The Elder Scroll 6’nın tamamen Xbox’a özel bir oyun olarak gelmesinin oldukça zor olduğunu açıkladı. GameIndustry‘den James Batchelor, The Elder Scrolls 6‘yı Xbox’a özel olarak görme olanağımızın olup olmadığını sorduğunda Howard net bir yanıtla bunun oldukça zor olduğunu söyledi.

Bethesda, The Elder Scrolls V: Skyrim’in büyük başarısının bir kısmını piyasaya tüm platformda piyasaya sürmesine borçluydu. Bethesda’nın oyunlarının Xbox’a özel hale gelmesi konusu, Xbox’ın ana şirket ZeniMax’ı 7.5 milyar dolara satın almayı kabul ettiğini öğrendiğimiz andan beri tartışma konusu oldu. Microsoft açısından, burada her iki taraf için de iyi durumlar var ve Xbox Başkanı Phil Spencer daha önce münhasırlıkla ilgili kararların “duruma göre” alınacağını söylemişti.

Todd Howard’ında açıkladığı gibi Elder Scrolls’un merakla beklenen yeni oyunu Xbox’a özel olmayacak ancak Microsoft’un tam olarak bu konuda ne yapacağını elbette bilmiyoruz, ama oyunun maddi açıdan başarısının daha ileri seviyelere çıkmasını istiyorlarsa tıpkı eskiden olduğu gibi tüm platformlara çıkması hem Bethesda ve Microsoft için hem de oyuncular için daha iyi olacaktır.