Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme!

eFootball PES 2020 Mobile'ı oynadık. Beğenmedik.

Yıllardır Pro Evolution Soccer adı ile lansmana çıkan PES futbol simülasyon oyunu 2019 yılında bir ilke imza attı ve adını eFootball PES 2020 olarak duyurdu. Konsol ve bilgisayar platformu için 10 Eylül 2019’da lansmana çıkan yapım, 10 Eylül’de ise mobil platforma geldi.

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme 2

Bilgisayar platformu oyuncuları tarafından Steam’de ‘karışık’ olarak değerlendirilen eFootball PES 2020 konsol platformda oyuncuların beğenisini kazanmış gibi görünüyor. Milyonlarca adet satan yapım 10 Ekim 2019’da da hem Android hem de iOS platformunda ücretsiz olarak yayınlandı.

Mobil platformda internet bağlantısı ile gerçek zamanlı olarak oynanan eFootball PES 2020 Mobile Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilip oynanabiliyor. 50 milyondan fazla mobil oyuncu tarafından ilgiyle oynanmaya devam edilen yapımı bizlerde oynadık ve mercek altına aldık.

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme Detayları

14 Ekim 2019’da lansmana çıkan eFootball PES 2020 Mobile’ı 16 Ekim itibari ile incelemeye almak istedik ancak oyunun sunucularında meydana gelen bazı sorunlardan dolayı oyuna giriş yapamadık. Daha sonraki denemelerimizde de oyuna sınırlı bir oyuncu kitlesi alındığı için yine başarısız olduk.

Oyunun lansmana çıkmasından günler sonra incelemeye aldığımız eFootball PES 2020 Mobile’de kontrollerin yetersiz olduğunu farkettik. Oyunun giriş ekranından itibaren incelememizi şöyle anlatalım:

Hangi telefon olursa olsun eFootball PES 2020 Mobile’ın ana ekranına giriş yapmak için yaklaşık 5 saniye gibi bir bekleme süresi mevcut. Ardından oyunun ana giriş ekranına ulaşırsınız. Oyun içerisinde çeşitli oyun modları mevcut. Biz hızlı bir maç atalım diye rastgele bir mod seçtik ve eşleştirme ekranına geçti.

Eşleştirme ekranında da 4 saniyelik bir bekleme süresi oldu. İkinci maça girişimizde bu süre 6 saniyeyi bulmuştu. Unutmadan hemen belirtelim. Oyunun ana giriş ekranında bir de öğretici mod var. Zaten ekrana gelen diyalog penceresinde kısada olsa öğretici mod hakkında bilgi veriliyor ve oyuna giriş yapmadan önce eğitim moduna katılmak isteyip istemediğiniz soruluyor. Eğer ‘Evet’ derseniz oynanış hakkında, korner, faul ve daha fazlası hakkında bilgilendiriliyorsunuz.

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme 3

Her neyse, eşleştirme tamamlandı ve maça giriş yaptık. Tüm PES oyunlarında olduğu gibi maçın başlangıcı oldukça havalı ve görsel şölen tadında oluyor. Tıklım tıklım dolu stadyumda seyircilerin tezahüratları oyuncuları adeta gerçekçi bir moda sokuyor.

Dileyen oyuncular maçın balangıcında tanıtım sahnelerini geçebilirler. Gerçek zamanlı rakibimiz karşısında üstün olabilmek için çeşitli taktiklerde yapabileceğimiz oyunda kontrollere alışmak biraz zaman aldı.

Her zaman olduğu gibi ekranın solunda joyistik, sağında ise kontrol butonları yer alıyor. Sizlere önerim maça girmeden önce Ayarlar menüsünden butonları yeniden ayarlamanız olacak. Çünkü butonlar birbirinden bağımsız ve anlamsız bir şekilde yer alıyor. Ara pas ve normal pas arasında neredeyse 2 farklı buton var. Karıştırabilirsiniz.

Burada tekrar bir parantez açmak istiyorum. PUBG Mobile oyuncuları iyi bilirler, ekranda yer alan koşma joyistiğini ileri çekince karakterimiz daha hızlı koşmaya başlar. eFootball PES 2020 Mobile’da ise böyle bir durum yok. Oyuncular  joyistik ile normal bir koşu yaparken, hızlı koşmaları için de ekranın sağında yer alan depar tuşuna basmak zorunda kalıyorlar. Peki oyuncu hızlı koşarken şut atmak isterse ne olacak? dediğinizi duyar gibiyim.

İşte tam burada bazen bir sorun meydana geliyor. Ya oyuncu hızlı koşmayı bırakıyor, yada bir şutu vuramadan rakip oyuncu topu kapıyor. Bu arada takımların defansları birbirlerine üstünlük sağlamıyor. Defanslar arasından hızlı koşarak sıyrılabilir, rakip ceza sahası içerisinde adeta at koşturabilirsiniz. Kimse bir şey demez.

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme 4

Ceza alanı içerisinde kaleyi bulan şutların 3’te 2’si golle buluyor. Kalecilerin de performansı bizleri tatmin etmedi açıkçası. Maçta korner ekranında oyuncuların nasıl topa falso verecekleri ve orta açacakları konusunda yine bilgilendirmeler yapılıyor.

Rakiplerimiz bize faul yapsaydı frikikler hakkında da bilgi verecektik. Ancak maçlarda kolay kolay faul olmuyor. Bir tane biz yapalım dedik. Adamı uzaya gönderdik sadece sarı kart verdi. Oyun içerisinde gol atmak oldukça kolay. Gol atamayan oyuncular butonları karıştırdıklarından dolayı atamıyorlar.

Sonuç: Oynanış mekanikleri ve oyun içeriği bizleri tatmin etmediği için eFootball PES 2020 Mobile’ı bir kez daha oynayacağımızı sanmıyoruz.

Oynaması ücretsiz olarak yayınlanan yapımı Wifi ile oynamanızı öneriyoruz. Mobil veri de paketinizi bitirebilir.

eFootball PES 2020 Mobile Launch Trailer

İnceleme Özeti

eFootball PES 2020 Mobile İnceleme!

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

3 Yorum

0 inceleme gösteriliyor
  1. Demir Demirci

    Sen Pes 2020 oynadığına eminmisin.Hadi bunları Pes 2019 için desen anlarım onda gol atmak kolay ama Pes 2020 için asla oynadığında hangi zorluk seviyesini seçtin eğer zorluk seviyesini kolay yaparsan adamlar sana yaklaşmaz bile kalecilerinde top tuması çok zor.Ama zor yaparsan uzaktan şut çekip gol atmak öyle kolay değil ayrıca en iyi grafiklere sahip futbol oyunu hem PS de hemde mobilde.Artı hiçbir mobil veya PS futbol oyununda oto. koşma yok PS de ne Pes de ne Fifa da mobilde ne Pes de ne Fifa da Ne DLS de yok.

    Cevap
  2. Feyza

    Türkce

    Cevap
  3. Furkan

    Arkadasin soyledigi tamamen yanlis. Insanlari kandirma oyun kontrolleri igrenc grafikler cok iyi ama gol atmak cok kolay liverpool defansi ile mesela Bursaspor defansi ayni gucte hiçbir fark yok Yani o kadarda tavsiye etmem.

    Cevap

Cevap Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Gameplay
Graphics
Longevity
A mininum rating of 0 is required.
Please give a rating.
Thanks for submitting your rating!

Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!