Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Edge’in Sekmeyi Taşı Özelliği Chrome’a Gelecek

Google Chrome'a önemli bir özellik geliyor.

Microsoft Edge’in sevilen özelliklerinden birisi olan “sekmeyi taşı” özelliği Google Chrome’a eklenecek.

edgein sekmeyi tasi ozelligi chromea gelecek

Yazılım devi Microsoft’un geliştirdiği Edge internet tarayıcısının herhangi bir sekmeyi son derece basit bir şekilde başka bir tarayıcı penceresine taşımayı sağlayan bir özellikle birlikte geliyor. Gelen bilgilere göre Google Chrome’a bu özellik gelecek.

Microsoft Edge tarayıcısındaki bu özellik, aktif olan tarayıcı pencerenizdeki herhangi bir sekmenin sağ tık menüsünden “başka bir pencereye taşı” seçeceğine tıklayarak buradan da sekmeyi taşımak istediğiniz tarayıcı penceresini seçebiliyorsunuz.

Sürükleme – bırakma yönteminden çok daha basit olan bu özellik çok kısa sürede Google Chrome tarayıcılarına da gelecek. Ortaya çıkan yeni görüntülere bakıldığında Google ve Microsoft mühendislerinin iş birliği sonucunda özelliğin test edilmeye başlandığı görülüyor. Google Chrome’a gelecek olan bu yeni özelliğin ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor.

Microsoft’un yeni internet tarayıcısı an itibariyle artık Windows 10, Windows 8, Windows 7 ve Apple’ın macOS işletim sistemi için indirilebilir durumda. Microsoft’un yeni internet tarayıcısı klasik Chrome arayüzünden farklı bir tasarıma sahip değil. Koyu mod olarak isimlendirilen siyah arayüz moduna sahip olan Microsoft Edge internet tarayıcısı Chrome için hazırlanan tüm eklentilere izin veriyor. Chromium tabanlı Microsoft Edge’in ayrıca Android ve iOS sürümleri de bulunuyor.

Chromium Tabanlı Microsoft Edge Çok Daha Hızlı

Microsoft’un Chrome’dan farklı olarak büyük bir yenilik sunmadığı yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’in öne çıkması çok zor olsa da Microsoft ve Windows kullanıcıları için gelecekte büyük potansiyel vadediyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.